072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

THQ Nordic kondigt nieuwe Alone in the Dark aan, gebaseerd op eerste trilogie

datum: 13-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

THQ Nordic heeft Alone in the Dark aangekondigd, een nieuwe game gebaseerd op de personages, locaties en thema's van de Alone in the Dark-games uit de jaren 90. Het is echter geen remake van die games. De game wordt uitgebracht voor consoles en pc.

In Alone in the Dark nemen spelers de rol aan van Emily Hartwood of Edward Carnby, personages die ook in de eerste drie games te zien waren. Wel is het verhaal van de game aangepast, zegt de uitgever . In het nieuwe spel gaat Emily Hartwood naar Derceto Manor om haar vermiste oom te vinden. Privédetective Edward Carnby helpt haar. Derceto Manor is een psychiatrische instelling in de Amerikaanse staat Louisiana. Het spel speelt zich af in de jaren 1920.

Hoewel de nieuwe Alone in the Dark-game veel elementen van de vroege games bevat, hoef je die vroege games niet te hebben gespeeld, aldus THQ Nordic . Tegelijkertijd zullen bepaalde delen van het spel herkenbaar zijn voor mensen die de eerste trilogie hebben gespeeld. De monsters in het spel zijn nieuw, met 'hints' naar de oude monsters.

Alone in the Dark biedt 'klassieke survival-horror-gameplay' waarin spelers de omgeving moeten verkennen, puzzels moeten oplossen en tegen monsters moeten vechten. De verhaalschrijver is Mikael Hedberg, die ook de verhaallijnen schreef voor de horrorgames SOMA en Amnesia: The Dark Descent. Guy Davis, die vaak samenwerkt met filmmaker Guillermo del Toro, hielp bij het ontwerpen van de monsters. De doomjazz in de game komt van de Nederlander Jason Köhnen.

Het is niet duidelijk wanneer de game zal verschijnen. De game komt naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. De ontwikkelaar is de Zweedse studio Pieces Interactive. Alone in the Dark is een horrorgameserie die oorspronkelijk is gemaakt door de Franse studio Infogrames. THQ Nordic nam in 2018 de gamerechten over.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01