072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Thuiswerkverkeer op netwerk KPN met kwart toegenomen na coronamaatregelen

datum: 24-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

KPN zegt dat het thuiswerkverkeer op zijn vaste netwerk na de nieuwe coronamaatregelen met een kwart is toegenomen tot bijna een derde. Er wordt echter nog minder thuis gewerkt dan begin dit jaar, toen ook een thuiswerkadvies van kracht was.

Volgens KPN nam het thuiswerkverkeer in de eerste week na de nieuwe maatregelen met gemiddeld tussen de 25 en 30 procent toe. Dat is in vergelijking met de eerste week van november, toen het inmiddels aangescherpte thuiswerkadvies nog niet van kracht was. De provider deelt geen exacte cijfers, maar toont wel een grafiek met het verschil tussen de eerste twee weken van de huidige maand. Omdat het thuisverkeer met ruim een kwart is toegenomen, is de kans groot dat ook het totale internetverkeer is toegenomen, zegt een woordvoerder van KPN tegen NU.nl. Exacte cijfers hierover zijn echter niet bekend.

"In het eerste weekend na de aangescherpte maatregelen zagen we in het weekend al een stijging van het streamingverkeer", zegt Paul Slot, infrastructuurmanager bij KPN. “Sinds maandag is de toename van het thuiswerkverkeer duidelijk zichtbaar. Sterker nog, we zien deze in de loop van de week ook toenemen. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer door thuiswerken in de tweede week ook verder zal toenemen ’, aldus Slot.

Ook bij Ziggo is een merkbare stijging van het internetverkeer te zien sinds de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Een woordvoerder van de provider vertelt aan NU.nl dat het downloadverkeer de afgelopen twee weken met 8 procent is toegenomen en het uploadverkeer met 15 procent. Op 14 november, een dag nadat de nieuwe maatregelen van kracht waren, had Ziggo een dataverbruik op het vaste netwerk, al wilde het bedrijf niet zeggen hoe hoog dat precies was.

KPN zegt dat het huidige verkeersniveau vanaf de eerste week van maart dit jaar ongeveer tweederde van de volumes bedraagt. Op basis daarvan stelt de aanbieder dat het lijkt alsof het thuiswerkadvies minder strikt wordt opgevolgd dan in die periode van maart.

In juni bleek dat het uploadverkeer op het vaste netwerk van KPN in twee jaar tijd is verdubbeld . Volgens het bedrijf komt dit door de coronapandemie, waardoor mensen bijvoorbeeld veel meer videobellen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01