072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Tientallen grote subreddits roepen Reddit op om actie te ondernemen tegen verkeerde informatie over het coronavirus

datum: 26-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Tientallen subreddits en hun gebruikers en moderators roepen Reddit op om meer actie te ondernemen tegen nepnieuws en verkeerde informatie rond het coronavirus en vaccinaties. Een bericht op het vaccinatiesubforum somt een groeiende lijst op van subreddits die het initiatief ondersteunen.

Het bericht staat op de subreddit /r/vaxxhappened, een forum waar gebruikers kritiek leveren op mensen die tegen coronavaccinaties en maatregelen zijn. "We hadden maanden geleden beter af kunnen zijn, maar verkeerde informatie en leugens werden gemakkelijk verspreid en kostten levens", schreef de originele poster.

Volgens de schrijver is er "meer actieve betrokkenheid nodig" om de verspreiding van valse informatie tegen te gaan. De poster roept Reddit op om meer actie te ondernemen. Concrete acties zijn niet vereist; het is een algemene oproep om meer te doen tegen nepnieuws op het platform.

Reddit zei een jaar geleden dat het zijn middelen tegen verkeerde informatie op het netwerk verhoogde, maar volgens de poster is dat onvoldoende gebleken. Reddit verwees moderators van de subreddits naar officiële bronnen van gezondheidsinstanties en zei dat het meer AMA's zou vergemakkelijken. Reddit deed echter zelf weinig met de inhoud van het platform, zoals het verwijderen van subreddits of berichten.

Reddit wordt al jaren bekritiseerd omdat het te weinig actie onderneemt tegen controversiële posts en subreddits. Zo werd een berucht pro-Trump-forum pas na jaren gesloten, ondanks veel klachten van gebruikers. Uit onderzoek blijkt dat communityplatforms vaak werken .

De oproep op Reddit wordt ondersteund door tientallen andere subreddits. Moderators en gebruikers hebben publiekelijk hun steun uitgesproken. Deze omvatten enkele van de meest populaire subreddits van het platform, zoals /r/lifeprotips en /r/pics, die meer dan tien miljoen abonnees hebben. Ook tientallen kleine subreddits, zoals het Nederlandse /r/ik_ihe, steunen het initiatief .

Reddit heeft inmiddels gereageerd , maar zegt niets met de kritiek te doen. "Tegen de mening van de CDC ingaan is niet tegen onze regels", zegt het platform. Reddit stelt dat een open discussie een betere manier is om verkeerde informatie te bestrijden.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01