072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

TNO en providers: overheid moet helpen toekomstige netwerken te creëren

datum: 11-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De Nederlandse overheid moet een coördinerende rol spelen bij de ontwikkeling van toekomstige netwerkinfrastructuur. Dat stellen de providers, TNO en universiteiten in een donderdag gepubliceerd paper.

Daarbij hoort het doen van proeven voor netwerkstandaarden, schrijven de partijen in het position paper Future Network Services dat donderdag is overhandigd aan Jeannine Peek van Topsector ICT. Als zelfrijdende auto's bijvoorbeeld met alle drie de mobiele netwerken in Nederland moeten communiceren, dan hebben de onafhankelijke aanbieders er weinig belang bij om het voortouw te nemen. Als de overheid dat doet, kunnen de aanbieders eenvoudig meedoen.

Toekomstige netwerken omvatten bijvoorbeeld 5G en 6G, maar ook LoRA, wifi en satelliet, backbone-netwerken en cloudinfrastructuur. "Het gaat niet meer alleen om bandbreedte. Het gaat ook om toepassingen voor zelfrijdende auto's, edge computing voor 5G en kunstmatige intelligentie die in het netwerk zit", zegt Paul Wijngaard, sectormanager Telecom bij TNO aan Tweakers. Meer over dit onderwerp lees je in een Plus artikel van Tweakers over dit onderwerp .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01