072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Toekomstige Chromebooks krijgen mogelijk een optie om te waarschuwen voor gluurders

datum: 26-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Toekomstige Chromebooks hebben mogelijk een functie waarmee de laptopcamera kan zien of mensen kijken. Dan kan het de gebruiker mogelijk waarschuwen of de helderheid van het scherm automatisch verlagen.

Deze functie kan worden ingeschakeld met een snuffelbeveiligingsvlag in chrome://flags als deze beschikbaar komt , ontdekte 9to5Google . De site meldt dat hiervoor een 'Human Presence Sensor' wordt gebruikt. 9to5Google had dit al opgemerkt en zou volgens de site in toekomstige Chromebooks kunnen worden ingebouwd. Met deze sensor kan de laptopcamera te allen tijde detecteren hoeveel mensen er naast de gebruiker zichtbaar zijn.

Volgens 9to5Google kunnen gebruikers zelf bepalen welke actie de Chromebook moet ondernemen als iemand meekijkt. Zo kan hij een waarschuwing geven door het tonen van een oogsymbool, maar ook direct de schermhelderheid verlagen is een optie. Het wordt ook mogelijk om automatisch meldingen uit te schakelen wanneer iemand kijkt.

Aangezien er op dit moment nog geen Chromebooks zijn met de Human Presence Sensor, verwacht 9to5Google dat deze 'snooping protection'-functie nog even op zich laat wachten. De website verwacht dergelijke laptops op zijn vroegst in 2022. Google zelf heeft officieel niets bekend gemaakt over het bestaan van zo'n sensor.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01