072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Top-level domein .club werkt weer na een paar uur offline te zijn geweest

datum: 07-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De .club tld is een paar uur volledig offline geweest. Geen van de meer dan een miljoen sites met deze domeinnaam kon bezocht worden. Het is nog niet bekend waardoor het probleem is ontstaan. Het tld is nu weer beschikbaar.

Wanneer een site met een .club-domeinnaam werd geopend, verscheen er een Nxdomain-foutmelding. Dat werd bevestigd door meerdere bronnen, waaronder Cloudflare . Het bedrijf zegt dat het een "naamomzettingsprobleem" heeft geïdentificeerd in zijn upstream-register. Het komt niet vaak voor dat hele topleveldomeinen down zijn. Na twee en een half uur zei Namecheap de oplossing te hebben gevonden en het domein weer te bezoeken.

Het is nog onduidelijk wat precies de oorzaak van het probleem was. Het .club TLD werd eerder dit jaar door GoDaddy overgenomen, samen met 19 andere topleveldomeinen. Een daarvan was de domeinnaam voor een grote bank, .hsbc, die net als .club 2,5 uur offline was. Volgens domeinnieuwssite Domainincite zou die overname een oorzaak van het probleem kunnen zijn. De site meldt ook dat het een DNS-probleem leek te zijn, aangezien de naamservers van de tld allemaal niet reageerden en ze ook allemaal dezelfde IPv4- en IPv6-adressen gebruiken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01