072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Tor-browser 10.5 met bridge-proxy's om censuur te omzeilen komt uit komt

datum: 08-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De makers van Tor hebben een nieuwe versie van de privacybrowser uitgebracht. Het geeft nu waarschuwingen bij het bezoeken van een v2-site en heeft een 'bridge-modus' waarmee gebruikers een privƩknooppunt als proxy kunnen gebruiken.

Versie 10.5 van de browser is algemeen beschikbaar gesteld. In die versie geeft de browser nu een waarschuwing bij het bezoeken van v2 uienadressen. Tor werkt al een tijdje aan v3-adressen. Dat zijn uien-URL's die nog langer zijn dan de oude. Dit maakt het bijvoorbeeld moeilijker om verborgen URL's te bruteforceren. Het nieuwe v3-protocol bevat ook een betere beveiliging en de code is opgeschoond.

Het Tor-project is van plan om v2-websites in oktober van dit jaar volledig onbereikbaar te maken in de browser. De browser waarschuwt al geruime tijd voor het uitfaseren, maar alleen wanneer de browser wordt gestart. Nu krijgen gebruikers standaard een waarschuwing te zien als ze websites bezoeken via een v2-adres. De waarschuwing betekent niet dat de website onveilig is, maar roept bezoekers op om contact op te nemen met de sitebeheerders om te migreren naar v3.

Tor 10.5 bevat ook Snowflake als stabiele release. Snowflake is een functie waarmee gebruikers een aparte brug kunnen aanvragen om censuur te omzeilen. Zo'n bridge is een proxy met een Tor-knooppunt, wat handig is voor verbindingen waarbij Tor-knooppunten standaard worden geblokkeerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld in landen waar geprotesteerd wordt tegen autoritaire regimes.

Browsergebruikers kunnen op drie manieren verbinding maken met een dergelijke proxy in het menu. Ze kunnen een vertrouwde bridge gebruiken, een bridge aanvragen bij The Tor Project of een standaard bridge gebruiken die bij de browser wordt geleverd. Andere gebruikers die willen helpen, kunnen hun eigen verbinding beschikbaar maken met een Firefox- of Chrome-extensie om zo'n brug te bouwen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01