072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Toshiba gaat energiebeheerchips maken op 300 mm-wafels om de capaciteit te vergroten

datum: 04-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Toshiba zegt dat het een nieuwe fabriek wil bouwen in zijn bestaande fabriek in Ishikawa, om energiebeheerchips te maken op 300 mm-wafels. Hierdoor kan het bedrijf de productiecapaciteit van die chips meer dan verdubbelen.

De fab wordt in twee fasen gebouwd, zodat het bedrijf investeringen kan aanpassen aan 'markttrends', schrijft Toshiba . De eerste productie zou in maart 2025 moeten beginnen, vertelt het bedrijf aan Reuters. Zodra deze eerste fase is voltooid, zou Toshiba's totale productiecapaciteit voor de energiebeheerchips 2,5 keer groter moeten zijn dan in het fiscale jaar 2021.

De bouw van de fabriek start in het voorjaar van volgend jaar; een jaar later moet de fabriek klaar zijn. Toshiba zegt dat zijn energiebeheerchips "van cruciaal belang" zijn voor het beheren en verminderen van het energieverbruik in elektrische apparaten. De huidige vraag naar deze chips groeit, door de groei van de markt voor elektrische auto's en de automatisering van industriële apparatuur.

Tot nu toe zegt Toshiba de vraag bij te kunnen houden door de productie op 200 mm-wafels te verhogen en de productie op een andere 300 mm-wafelfabriekslijn met een jaar te vervroegen. Het bedrijf zegt alleen duurzame energie te willen gebruiken in de te bouwen fabriek.

Nikkei Asia schrijft op basis van bronnen dat er zo'n 100 miljard yen betrokken zal zijn bij de bouw van de fabriek, ofwel zo'n 759,2 miljoen euro. Normaal gesproken gebruiken fabrikanten volgens Nikkei 200 mm-wafels om energiebeheerchips te maken. Op de grotere wafels passen meer chips.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01