072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

TrendForce: de prijsdaling van DDR5-geheugen komt dit kwartaal virtueel tot stilstand

datum: 04-07-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De gemiddelde prijsdaling van dram is dit kwartaal grotendeels gestagneerd, stelt analistenbureau TrendForce. Vooral DDR5-geheugen zou de komende maanden slechts 0 tot 5 procent goedkoper worden. De ommekeer zou in 2024 plaatsvinden.

In het derde kwartaal van 2023 is DDR4-geheugen naar schatting nog eens 3 tot 8 procent goedkoper, kijkend naar gemiddelde prijzen over het hele kwartaal. PC, GPU en server DDR5-geheugen zijn naar schatting slechts 0 tot 5 procent goedkoper in dezelfde periode.

Volgens TrendForce heeft dit met twee factoren te maken. Veel grote fabrikanten hebben de afgelopen maanden de productieaantallen naar beneden bijgesteld omdat er al enige tijd een productieoverschot was. Het overaanbod van en de relatief lage vraag naar DDR4- en DDR5-modules zorgden voor een aanhoudende daling van de geheugenprijzen .

Daarnaast verwacht het bureau de komende maanden een grotere vraag naar geheugen in verschillende sectoren. Zo zou er later dit jaar een 'traditioneel hoogseizoen' voor smartphones komen en zou ook de videokaartenmarkt dit kwartaal een boost krijgen. Zowel de vraag naar mobiel geheugen als de vraag naar vram zou de komende maanden dus moeten aantrekken.

Terwijl het aanbod van nieuw geheugen iets afneemt door aanpassingen door fabrikanten, zou de vraag in de nabije toekomst iets moeten toenemen. Omdat een groot deel van de aankopen voor het derde kwartaal van 2023 al is gedaan, zouden fabrikanten ondanks deze wijzigingen nog geen fors hogere prijzen kunnen rekenen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01