072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

TSMC gaat fabriek bouwen voor exclusieve productie van Intel-chips op 3nm-proces

datum: 14-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel zou een deal hebben gesloten met TSMC om chips te produceren met behulp van het 3nm-proces van de Taiwanese fabrikant. Volgens DigiTimes gebeurt dit in een nieuw te bouwen fab in Hsinchu.

De deal zou exclusief zijn, schrijft DigiTimes. Dit betekent dat de nieuwe fabriek van TSMC exclusief chips voor Intel gaat produceren. TSMC zou voor andere partijen in andere fabrieken 3nm-chips kunnen produceren. Details over de omvang van de deal zijn niet bekend. Intel en TSMC hebben hier zelf geen informatie over vrijgegeven.

TSMC is van plan later dit jaar chips te gaan produceren op het nieuwe N3-knooppunt voor het 3nm-proces. Dat zou halverwege het jaar moeten gebeuren en de eerste leveringen van 3nm-chips zouden begin 2023 moeten plaatsvinden. Het opzetten van de nieuwe fabriek zal waarschijnlijk langer duren.

Intel heeft voor de tweede helft van 2022 een eigen Intel 4-proces op de roadmap staan. Producten die in 2023 komen, zullen daarvan profiteren, zoals de Meteor Lake-processors voor desktops. In de tweede helft van 2023 wil de fabrikant starten met de productie op een eigen Intel 3 node. Intel introduceerde vorig jaar nieuwe naamgevingsconventies voor zijn knooppunten om beter overeen te komen met die van TSMC en Samsung.

Eerder waren er geruchten dat Intel van plan was het 3nm-proces van TSMC te gebruiken om server- en laptopprocessors te produceren. Intel heeft zijn Arc GPU's al gemaakt door TSMC op een 6nm-proces. Die GPU's zouden in het eerste kwartaal van dit jaar moeten verschijnen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01