072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Twaalf procent van de Vlaamse bedrijven werd in 2021 getroffen door een cyberaanval

datum: 09-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

In 2021 kreeg 11,8 procent van de Vlaamse bedrijven te maken met een cyberaanval. Tot deze conclusie komt het Departement Economie, Wetenschap & Innovatie van de Vlaamse Regering op basis van een eerste nulmeting.

Vlaams minister van Economie en Innovatie, Hilde Crevits, liet deze nulmeting uitvoeren om te kijken hoe volwassen de cybersecurity van Vlaamse bedrijven is. Volgens de afdeling worden grote bedrijven het vaakst geconfronteerd met cyberaanvallen, maar zijn de gevolgen van zo'n aanval groter voor kleinere bedrijven, omdat ze vaak minder goed beveiligd zijn.

In 2021 had 40 procent van alle kleine en middelgrote bedrijven te maken met onbruikbare ICT-systemen door bijvoorbeeld een hack of kwaadaardige software. Een vijfde van deze mkb -bedrijven verloor bedrijfsgegevens en meer dan tien procent van de mkb-bedrijven kreeg te maken met gegevensdiefstal.

De minister zegt dat vooral kleine bedrijven onvoldoende gewapend zijn tegen dit soort aanvallen. "Om onze bedrijven beter en beter te laten beschermen tegen cybercriminaliteit, hebben we besloten enkele subsidievoorwaarden aan te passen. Ik roep iedereen op hier goed gebruik van te maken", zegt de minister. Dit is een subsidie voor MKB-bedrijven die sterk afhankelijk zijn van IT-systemen. Deze bedrijven krijgen vervolgens advies en begeleiding van cybersecurity dienstverleners.

Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid van 94,2 procent van de Vlaamse bedrijven verschillende beschermingsmaatregelen neemt, maar dat dit beperkt blijft tot enkele basismaatregelen. Volgens het kabinet is daarmee onvoldoende rekening gehouden met 'het toegenomen aantal cyberrisico's'.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01