072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Twitch benadrukt dat er bij recent datalek geen gebruikersgegevens zijn gelekt

datum: 15-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Naar alle waarschijnlijkheid zijn er bij het recente datalek bij streamingplatform Twitch geen gebruikersdata op straat beland. Onder meer de wachtwoorden, inloggegevens en betalingsgegevens van gebruikers zouden onaangetast blijven.

De inloggegevens van gebruikers zouden zijn versleuteld met bcrypt-hashing, waardoor deze informatie ontoegankelijk was tijdens het grote datalek. Ook betalingsgegevens, creditcardnummers of bankgegevens bleven onaangetast door het incident. Slechts een kleine groep gebruikers zou last hebben van het lek, benadrukt Twitch in een nieuwe blogpost . Twitch neemt contact op met alle betrokkenen. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers worden getroffen en hoe de getroffen slachtoffers zijn getroffen door de kwetsbaarheid.

Bij het datalek begin oktober werd ongeveer 128 GB aan Twitch-gegevens gedeeld op een 4chan-forum. Het streamingplatform geeft toe dat er interne documenten zijn vrijgegeven, waaronder Twitch-broncode en advertentie- en abonnee-inkomsten van bekende streamers. Door onjuiste serverinstellingen kon een anonieme partij ongeautoriseerde toegang krijgen tot de getroffen Twitch-gegevens. De gestolen informatie werd vervolgens volgens de leaker online gedeeld met als doel "meer verstoring en concurrentie in de online videostreamingdiensten" te ontketenen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01