072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Twitch bevestigt groot datalek met broncode en interne documenten

datum: 06-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Livestreamingdienst Twitch bevestigt te maken te hebben gehad met een groot datalek. In ieder geval zijn de broncode van de dienst en interne documenten vastgelegd. Het bedrijf doet momenteel onderzoek naar de omvang van het lek.

"We kunnen bevestigen dat er een inbreuk heeft plaatsgevonden", schreef Twitch op Twitter . "Onze teams werken er hard aan om de omvang hiervan te begrijpen." De streamingdienst bedankt gebruikers voor hun begrip en geeft aan met een update te komen zodra er meer informatie beschikbaar is.

Het datalek kwam eerder vandaag aan het licht , toen een anonieme leaker een torrent-bestand met 128GB aan Twitch-gegevens op 4chan plaatste. Die hacker heeft tot nu toe onder meer de huidige en oude broncode van Twitch gepubliceerd, naast interne documenten, waaruit onder meer blijkt hoeveel bekende streamers verdienen aan advertentie- en abonnementsinkomsten op het platform. De documenten zouden ook verwijzen naar een onaangekondigde Steam-concurrent van Amazon Game Studios, die de werktitel Vapor zou hebben.

Er zijn nog geen gebruikersgegevens van Twitch-accounts online gezet. Met de gepubliceerde informatie lijkt de hacker zich tot nu toe meer op de zaken van Twitch te concentreren. De leaker zei eerder op 4chan dat hij of zij hoopte op "meer disruptie en concurrentie in de online videostreamingdiensten". De leaker zou dat hebben gedaan omdat hij of zij de bestaande communities op Twitch niet meer leuk vindt.

De leaker noemde zijn torrent-bestand echter "Twitch Leak Part One", wat suggereert dat er op een later tijdstip meer gegevens zullen worden gepubliceerd. Twitch lijkt gebruikers te adviseren hun wachtwoorden te wijzigen om veilig te zijn, merkte The Verge op. Het bedrijf doet nog onderzoek naar de omvang van het datalek en het is niet bekend of ook gebruikersgegevens zoals wachtwoorden zijn gestolen. Hier zijn geruchten over geweest, maar deze zijn op het moment van schrijven nog niet bevestigd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01