072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Twitch-broncode en interne documenten zijn mogelijk gelekt op 4chan

datum: 06-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

De broncode van gamestreamingdienst Twitch lijkt te zijn gelekt. Een anonieme persoon plaatste een torrent op 4chan met daarin bestanden met de broncode voor de dienst, evenals interne bedrijfsdocumentatie zoals hoeveel streamers hebben verdiend.

Iemand heeft de torrent gelekt op boards /g/ en /t/, schrijven verschillende beveiligingsonderzoekers . De anonieme gebruiker van het platform heeft het gelekt onder de hashtag #twitchleaks, die inmiddels ook wijd verspreid is op andere sociale media. De leaker zegt met het lek "meer verstoring en concurrentie in de online videostreamingdiensten" te krijgen omdat hij de bestaande communities op Twitch niet meer leuk vindt. Twitch heeft nog niet erkend dat de gegevens inderdaad zijn gelekt.

De torrent bevat 128 GB aan informatie over het platform. Bronnen hebben aan Video Games Chronicle bevestigd dat de informatie op de dump authentiek is. Er is echter nog geen analyse van de databestanden uitgevoerd. Het zou in de dump zitten voor zowel de huidige als de oude broncode. Het kan worden herleid tot de oprichting van Twitch. De broncode zou ook voor de mobiele en consoleclients van Twitch zijn. Naast de broncode zijn SDK's en interne AWS-configuraties en tools die door de beveiligingsafdeling van het bedrijf worden gebruikt, gelekt. Er zou ook interne informatie zijn gelekt, waaronder rapporten over hoeveel streamers in 2019 op het platform hebben verdiend.

Het is niet bekend of ook gebruikerswachtwoorden zijn gestolen. Die geruchten circuleren, maar zijn op dit moment nog niet geverifieerd. De documenten bevatten ook aanwijzingen dat Twitch werkt aan een concurrent voor Steam. Dat zou de werktitel Vapor hebben.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01