072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Twitch-broncode en interne documenten zijn mogelijk gelekt op 4chan

datum: 06-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De broncode van gamestreamingdienst Twitch lijkt te zijn gelekt. Een anonieme persoon plaatste een torrent op 4chan met daarin bestanden met de broncode voor de dienst, evenals interne bedrijfsdocumentatie zoals hoeveel streamers hebben verdiend.

Iemand heeft de torrent gelekt op boards /g/ en /t/, schrijven verschillende beveiligingsonderzoekers . De anonieme gebruiker van het platform heeft het gelekt onder de hashtag #twitchleaks, die inmiddels ook wijd verspreid is op andere sociale media. De leaker zegt met het lek "meer verstoring en concurrentie in de online videostreamingdiensten" te krijgen omdat hij de bestaande communities op Twitch niet meer leuk vindt. Twitch heeft nog niet erkend dat de gegevens inderdaad zijn gelekt.

De torrent bevat 128 GB aan informatie over het platform. Bronnen hebben aan Video Games Chronicle bevestigd dat de informatie op de dump authentiek is. Er is echter nog geen analyse van de databestanden uitgevoerd. Het zou in de dump zitten voor zowel de huidige als de oude broncode. Het kan worden herleid tot de oprichting van Twitch. De broncode zou ook voor de mobiele en consoleclients van Twitch zijn. Naast de broncode zijn SDK's en interne AWS-configuraties en tools die door de beveiligingsafdeling van het bedrijf worden gebruikt, gelekt. Er zou ook interne informatie zijn gelekt, waaronder rapporten over hoeveel streamers in 2019 op het platform hebben verdiend.

Het is niet bekend of ook gebruikerswachtwoorden zijn gestolen. Die geruchten circuleren, maar zijn op dit moment nog niet geverifieerd. De documenten bevatten ook aanwijzingen dat Twitch werkt aan een concurrent voor Steam. Dat zou de werktitel Vapor hebben.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01