072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Twitch: datalek was te wijten aan verkeerde serverinstellingen, inloggegevens lijken niet te zijn gelekt

datum: 07-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Twitch zegt dat een fout bij het wijzigen van de serverinstellingen ertoe heeft geleid dat gegevens door een derde partij zijn gestolen. Deze gegevens werden woensdag gedeeld via 4chan. Volgens het platform zijn er geen aanwijzingen dat er inloggegevens zijn gestolen.

Die verkeerd geconfigureerde server maakte volgens Twitch "sommige gegevens" openbaar toegankelijk via internet. Een 'kwaadwillende' externe partij heeft deze gegevens vervolgens gestolen. Het bedrijf zegt het datalek nog steeds te onderzoeken en is nog niet duidelijk over de volledige impact.

Het platform zegt op dit moment geen aanwijzingen te hebben dat inloggegevens zijn gestolen. Desalniettemin raadt Twitch gebruikers aan het wachtwoord te wijzigen en 2fa in te stellen. Daarnaast worden 'volledige' creditcardnummers niet opgeslagen door Twitch; deze gegevens worden dus niet gestolen.

Twitch bevestigde woensdagmiddag dat het het slachtoffer was geworden van een groot datalek waarbij de broncode en interne documenten van het platform betrokken waren. Van bekende streamers is nu bijvoorbeeld bekend hoeveel ze via het platform aan advertenties en abonnee-inkomsten hebben verdiend. Daarnaast wordt in de documenten verwezen naar een onaangekondigde Steam-concurrent van Amazon Game Studios, genaamd Vapor. Een torrent voor de data werd woensdagochtend gedeeld via 4chan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01