072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Twitch introduceert optionele verificatievereisten tegen 'hate raids' in streamchats

datum: 30-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twitch heeft nieuwe tools geïntroduceerd om zogenaamde haataanvallen te bestrijden. Daarnaast bezoeken grote groepen mensen livestreams en zetten massaal ongewenste berichten in de chat. Twitch gebruikt telefoon- en e-mailverificatie om deze gebruikers te filteren.

Desgewenst kunnen streamers de filters zelf inschakelen. Voor telefonische en e-mailverificatie kan apart worden ingesteld of dit een vereiste is of niet en in welke mate. Het kan van toepassing zijn op alle of enkele chatters, zoals deelnemers die voor het eerst een account hebben aangemaakt, of deelnemers die net begonnen zijn met het volgen van de streamer. Die tijdsduur kan variëren van 10 minuten tot 3 maanden.

Streamers kunnen de voorwaarden stellen, maar ook uitzonderingen maken voor VIP's, betalende abonnees en moderators. De filterfunctionaliteiten zijn standaard niet ingeschakeld.

Streamers op het platform hielden op 1 september een protest tegen haataanvallen. Ze besloten die dag niet te streamen, wat volgens Eurogamer leidde tot een daling van het aantal kijkers van gemiddeld 4,5 miljoen tijdens de piekuren naar ongeveer 3,5 miljoen. Twitch reageerde destijds op de zaak en zei dat ze "hard werken aan verbeterde detectie van ban-ontduiking op kanaalniveau en aanvullende accountverbeteringen om Twitch een veiliger plek te maken voor videomakers."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01