072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Twitter bundelt krachten met AP en Reuters om nepnieuws te bestrijden

datum: 03-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twitter werkt samen met The Associated Press en Reuters om proactief context- en achtergrondinformatie te verstrekken aan tweets in een poging de verspreiding van desinformatie en nepnieuws tegen te gaan. In eerste instantie gaat het alleen om Engelstalige tweets.

Twitter schrijft in een blogpost over zijn samenwerking met AP en Reuters dat het hoopt desinformatie in een vroeg stadium op te sporen. Dat moet gebeuren voordat de informatie viraal gaat. Twitter zegt niet de expertise in huis te hebben om te beoordelen of feiten kloppen of niet. De persbureaus helpen daarbij, onder meer in het Trending-gedeelte van Twitter. De samenwerking betreft in eerste instantie alleen Engelstalige berichten.

Onder meer AP en Reuters zullen proactief context bieden over onderwerpen die snel circuleren op Twitter en waar het risico op desinformatie groot is. Met input van de persbureaus krijgen berichten een begeleidend tekstvak met links naar betrouwbare informatie over een onderwerp. "In plaats van te wachten tot iets viraal gaat, zal Twitter context bieden naarmate het gesprek zich ontwikkelt of voordat het een openbare discussie wordt", schreef het netwerk.

Twitter zal ook feedback van Reuters en AP invoeren in Birdwatch, de door de gemeenschap aangestuurde desinformatietool van Twitter. AP- en Reuters-inhoud geeft gebruikers van de Birdwatch-gemeenschap toegang tot vertrouwde nieuwsbronnen die ze kunnen aanvinken voor context bij een onderwerp.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01