072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Twitter start test waarin gebruikers misleidende tweets kunnen melden

datum: 18-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Twitter is een test gestart waarbij gebruikers misleidende berichten op het platform kunnen melden. De test staat open voor een relatief kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Australiƫ.

Twitter zegt dat vanaf nu sommige gebruikers in de genoemde landen de optie "het is misleidend" zullen vinden wanneer ze willen rapporteren via het vervolgkeuzemenu op Twitter-berichten. Dat menu vind je rechtsboven bij tweets en deze meldfunctie kan al gebruikt worden als er bijvoorbeeld sprake is van intimidatie of schadelijke content.

Volgens The Verge moeten gebruikers tijdens de test selecteren of het misleidende bericht in een van de volgende categorieƫn valt: politiek, gezondheid of een andere categorie. De gezondheidscategorie bevat ook een optie voor gebruikers om specifiek verkeerde informatie over Covid-19 te melden.

Het platform zegt dat er bewust is gekozen voor een kleine test, omdat dan beter kan worden beoordeeld of dit een effectieve aanpak is. Twitter meldt dat er geen actie mag worden ondernomen en dat niet op elke melding van een misleidende tweet kan worden gereageerd.

Het platform zegt dat deze input niettemin helpt bij het identificeren van trends, zodat de snelheid en schaal van beleid om verkeerde informatie te voorkomen kan worden verbeterd. Dit wil niet zeggen dat deze functie voor het melden van misleidende tweets ook daadwerkelijk officieel wordt vrijgegeven. De test duurt enkele maanden voordat de functie beschikbaar komt in andere landen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01