072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ubisoft annuleert drie onaangekondigde games en stelt Skull & Bones opnieuw uit

datum: 11-01-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ubisoft zegt "grote uitdagingen" te zien en daarom voorzichtiger te willen zijn en te focussen op grote, bekende titels. Om die reden zijn drie onaangekondigde wedstrijden afgelast. Daarnaast stelt het bedrijf Skull & Bones wederom uit, "om de game beter te laten zien".

Volgens Ubisoft is de kwaliteit van Skull & Bones nu "veel verbeterd" dankzij eerdere vertragingen, iets dat in recente playtests zou zijn bevestigd. Het bedrijf wil het spel echter nog steeds uitstellen om spelers die "verbeterde en evenwichtigere ervaring" te laten zien. Ubisoft lijkt bang te zijn dat de piratengame tegenvalt als deze nu wordt uitgebracht en wil daarom aan de slag met de marketing van de game.

Skull & Bones komt nu "vroeg" uit in het volgende fiscale jaar van Ubisoft. Dat fiscale jaar begint in april. De game werd aangekondigd in 2017 met een verwachte release in de herfst van 2018. In de jaren daarna is de game verschillende keren uitgesteld, met als meest recent gecommuniceerde releasedatum 9 maart 2023 . Tweakers schreef afgelopen zomer een preview over Skull & Bones .

Ubisoft zegt ook de afgelopen tijd verschillende tegenslagen te hebben gehad, waaronder meer investeringen als gevolg van de recente lockdowns "en nieuwe manieren van werken", de verslechterende macro-economische situatie en "trends rond de laatste weken van december en de eerste weken van januari". De gevolgen van die tegenslagen zijn volgens het bedrijf terug te zien in Mario + Rabbids: Sparks of Hope en Just Dance 2023, twee games die onlangs verschenen maar niet aan de verwachtingen van Ubisoft voldeden.

Het bedrijf zegt desondanks positief naar de toekomst te kijken en nog voldoende liquide middelen achter de hand te hebben. Zo is er de afgelopen jaren geïnvesteerd in een strategie met focus op grote titels, waarbij namen als Assassin's Creed, Far Cry en de Tom Clancy-games worden genoemd. "Er zijn echter nog geen games verschenen onder deze nieuwe investeringsstrategie en recente titels zijn niet zo goed verkocht als verwacht." Daarom besluit het bedrijf nu drie titels te schrappen, naast vier onaangekondigde games die in juli vorig jaar werden geschrapt. Het bedrijf geeft verder geen informatie over deze geschrapte games.

Ook de Franse uitgever en ontwikkelaar wil de komende twee jaar 200 miljoen euro besparen, inclusief herstructurering, maar zegt toch talentvolle mensen te willen blijven aannemen. Ook stelt het bedrijf zijn omzetprognose voor het afgelopen kwartaal naar beneden bij, van 830 miljoen euro naar 725 miljoen euro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01