072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ubisoft-directeur achter Quartz nft-gamingplatform: spelers snappen het niet

datum: 28-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Nicolas Pouard, de vice-president van Ubisoft's Strategic Innovations Lab en een van de mensen achter het Quartz-nft-gamingplatform, zegt dat spelers nog steeds niet begrijpen dat een digitale secundaire markt voor het verhandelen van NFT's van digitale items gunstig voor hen is.

In een interview met de Australische financiële website Finder zei Pouard in antwoord op een vraag dat spelers blijkbaar niet lijken te zien wat NFT's zoals Quartz Digits hen kan bieden: "Ik denk niet dat gamers begrijpen wat een digitale secundaire markt hen kan brengen Momenteel geloven gamers, vanwege de huidige situatie en context van NFT's, echt dat het in de eerste plaats de planeet vernietigt en ten tweede slechts een hulpmiddel is voor speculatie, maar wat we [bij Ubisoft] vooral zien is het eindspel. over spelers die hen de mogelijkheid geven om hun items door te verkopen zodra ze ermee klaar zijn of wanneer ze het spel zelf hebben gespeeld, dus het is echt voor hen. Het is echt nuttig. Maar voorlopig snappen ze het niet. " Later in het interview zegt hij dat Ubisoft dit misverstand had verwacht, mede omdat het geen makkelijk te begrijpen concept zou zijn.

Quartz werd begin vorige maand geïntroduceerd door Ubisoft. Het is een nft-platform gebaseerd op de Tezos-blockchain voor het verhandelen van unieke items in aaa-games. Het bedrijf presenteerde dit platform als een systeem dat zeer energiezuinig zou zijn. Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint werd de eerste game in dit experiment die NFT's genaamd Digits aanbood. Deze worden sinds 9 december aangeboden. Al snel kwam er veel kritiek van spelers en na enkele weken bleek dat deze NFT's nauwelijks verhandeld werden .

Kotaku schreef eerder dat mensen binnen Ubisoft ook intern kritiek hadden op de komst van de NFT's. De top van Ubisoft bleef echter volhouden dat NFT's in games een toekomst hebben , aldus dezelfde website. Ubisoft's CEO Yves Guillemot zou werknemers hebben toegesproken en gezegd dat "nfts nog maar het begin is".

Afgaande op het recente Finder-interview lijkt deze lijn en de positieve houding ten opzichte van NFT's nog steeds leidend. Pouard zegt dat hij nog steeds sterk gelooft in Quartz en Digits en dat ze de goede kant op gaan. Daarom zal Ubisoft dit blijven integreren, zegt hij. Pouard zegt wel dat spelers nooit zullen worden gedwongen om Quartz te gebruiken en dat de vereiste om Ghost Recon Breakpoint te bezitten en minstens twee uur te hebben gespeeld, betekent dat het platform minder aantrekkelijk wordt voor speculanten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01