072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Ubisoft kondigt NFT Beta aan voor Ghost Recon Breakpoint

datum: 07-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ubisoft heeft dinsdag aangekondigd dat het niet-fungible tokens in bèta zal testen voor Ghost Recon Breakpoint. Vanaf 9 december kunnen spelers verzamelobjecten verzamelen die uniek zijn en als NFT kunnen worden verhandeld.

Ubisoft noemt de NFT's Digits. Dit zijn cosmetische items in beperkte oplage. Elk item heeft zijn eigen serienummer en is geregistreerd in de blockchain. De items kunnen worden geruild en elk item kan worden getoond van wie het is.

Het systeem heet Quartz door de uitgever van de Ghost Recon-serie. Via dit systeem worden cijfers geregistreerd en verhandeld. In de aankondiging vertelt Didier Genevois van Ubisoft dat Quartz gebaseerd is op de Tezos-blockchain. Volgens Genevois is gekozen voor het proof-of-stake-systeem Tezos omdat 'dit type blockchain veel minder energie verbruikt dan proof-of-work-protocollen'.

De bètatest begint op 9 december op pc en is momenteel alleen beschikbaar voor spelers in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Italië en Australië. Ubisoft heeft niet aangekondigd wanneer Quartz naar andere regio's zal komen of hoe lang de bètafase zal duren. Ook is er niets aangekondigd over de release van Quartz voor andere Ubisoft-games.

Cosmetische artikelen in games zijn niet nieuw en kunnen in sommige gevallen al worden verhandeld via online marktplaatsen. Steam biedt al geruime tijd de mogelijkheid om cosmetische items te ruilen voor games als Counter Strike. Soms worden hiervoor duizenden euro's gestort. Valve heeft aangegeven dat games die de handel in NFT's en cryptocurrencies mogelijk maken, van zijn platform zullen worden verbannen.

NFT's proberen online eigendom te veroveren en volgens Genevois is Ghost Recon Breakpoint de eerste grote game die NFT's gebruikt om eigendom van in-game-items vast te leggen. Tweakers schreef een achtergrondartikel over wat er allemaal mogelijk is met non-fungible tokens .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01