072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ubisoft lanceert VR-ervaring waarin spelers branden in Notre-Dame moeten blussen

datum: 17-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ubisoft werkt aan een VR-ervaring waarbij spelers als brandweerlieden de vuurzee van de Notre Dame moeten bestrijden. De beroemde kathedraal van Parijs werd in april 2019 gedeeltelijk verwoest door een grote brand. De game zou in maart in VR-arcades moeten verschijnen.

Ubisoft werkt voor deze game samen met filmmaatschappij Pathé en filmmaker Jean-Jacques Annaud , schrijft Variety . Annaud is de regisseur van het docudrama Notre-Dame on Fire. Ook deze film komt in maart uit en gaat over hoe de brandweerlieden de brand hebben kunnen bedwingen en voorkomen dat het gebouw volledig instortte. Onder andere de karakteristieke torens bleven staan.

De VR game experience heeft dezelfde naam en moet gezien worden als een typische escape game met de nodige puzzels en waarbij samenwerking met anderen erg belangrijk is. Het doel is om je een weg te banen door de kathedraal, het vuur te bestrijden en relikwieën te bemachtigen. Het gaat erom de Notre-Dame binnen een bepaalde tijd te redden.

De ontwerpers van Ubisoft hebben nauw samengewerkt met de filmmakers. Ook naar het scenario is gekeken, maar niet alles uit de film is direct vertaald naar de game-ervaring. Omdat de release in dezelfde periode als de documentaire uit moest komen, was er niet genoeg tijd voor een volledige VR-game. Daarom hebben we gekozen voor een beleving in VR-centra waar Ubisoft mee samenwerkt. Daarvan zijn er wereldwijd 630. De game kan daar worden gespeeld als een VR-ervaring van een uur.

Assassin's Creed Unity- items werden gebruikt voor de VR-game. Voor dat spel maakte de Franse uitgever al een 3d-model van de kathedraal. Dat model vormt ook de basis voor de free-to-play VR-ervaring Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01