072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Ubisoft onthult gratis Battle Royale-game Tom Clancy's Ghost Recon Frontline

datum: 05-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ubisoft kondigt first-person shooter Tom Clancy's Ghost Recon Frontline aan, een gratis battle royale met elementen uit andere genres. De game wordt op een onaangekondigde datum uitgebracht voor Windows, Stadia, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S en Xbox One.

Tom Clancy's Ghost Recon Frontline wordt de eerste battle royale in het universum van Tom Clancy, hoewel de game ook elementen gebruikt die niet standaard zijn binnen het subgenre. Spelers in teams met twee andere spelers strijden bijvoorbeeld om informatie en moeten proberen de kaart levend te verlaten. Andere spelers kunnen de benodigde extractiehelikopter stelen om met de buit hun weg te vinden. Er zijn dus meerdere manieren om te winnen in de respectievelijke Expedition-modus, terwijl Battle Royale-spellen meestal vereisen dat spelers als laatste in leven blijven. Daarnaast bestaan teams uit een verscheidenheid aan Contractors, individuele soldaten met hun eigen vaardigheden, wapens en gadgets.

Naast de main battle royale-modus biedt Frontline ook andere gamemodi, meldde Tweakers-editor Jurian Ubachs na een presentatie van Ubisoft. In Control Mode strijden twee teams van negen spelers om de controle over bepaalde gebieden. Opnieuw spelen de Contractors, elk met hun eigen vaardigheden en speelmogelijkheden, een belangrijke rol.

Ghost Recon Frontline is nog in ontwikkeling en zal speelbaar zijn tijdens een open bètatest later deze maand, al is nog niet bekend welke platformen toegang krijgen tot de game. Een definitieve releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Tom Clancy's Ghost Recon Frontline is technisch gezien de eerste gratis Battle Royale-game in het Ghost Recon-universum. Ubisoft heeft eerder een gratis game uitgebracht genaamd Ghost Recon Online, later omgevormd tot Ghost Recon Phantoms. Deze multiplayer-shooter is na ruim vier jaar offline gehaald. Afgelopen zomer werd Tom Clancy's XDefiant aangekondigd. Wederom was het een free-to-play multiplayer-shooter, dit keer competitiever, met elementen van Ghost Recon, Splinter Cell en The Division in één game. Eindelijk, in 2020, deed de Franse uitgever een eerste poging tot het populaire batteroya-genre met het gratis spel Hyper Scape. Die titel kon de verwachtingen van Ubisoft niet waarmaken en wordt nu al een jaar herontwikkeld.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01