072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ubisoft toont AI-tool die scriptschrijvers helpt bij het schrijven van npc-dialogen

datum: 22-03-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ubisoft introduceert Ghostwriter, een machine learning-tool die is ontworpen om auteurs te helpen bij het schrijven van dialoogzinnen en uitspraken van niet-spelerpersonages. Het model moet hen helpen om sneller tot een conceptversie te komen, zodat er meer tijd overblijft voor andere taken.

Deze tool is vooral bedoeld om schrijvers te helpen met de zogenaamde blaffen. Dit zijn de zinnen en geluiden die NPC's produceren zodra spelers bijvoorbeeld langslopen of ze rechtstreeks aanspreken. Ghostwriter kan een eerste schets van deze blaffen maken, met als doel variaties op een stuk dialoog te creëren. Dit is een repetitieve taak die door de tool minder tijdrovend zou moeten zijn. Volgens Game Developer zal de tool vooral worden gebruikt voor grote groepen pratende NPC's, waarbij de speler stukjes dialoog oppikt. Ghostwriter is ontwikkeld door Ubisoft La Forge, een R&D-tak van Ubisoft die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en machine learning-technologie.

In Ghostwriter kunnen schrijvers een personage en een variabele dialooglijn invoegen, inclusief een gebeurtenis of situatie die het personage doormaakt. Vervolgens kan Ghostwriter nieuwe versies van de zin genereren, rekening houdend met bijvoorbeeld de stijl van de gebruikte taal. De schrijvers selecteren de zinnen die kunnen worden gebruikt en passen ze waar nodig aan voordat ze worden opgenomen. Het model leert van elke keuze voor een bepaalde zin en elke aanpassing die wordt gemaakt, zodat de tool met gebruik zou moeten verbeteren.

Er is kritiek op het gebruik van tools als Ghostwriter. Sam Winkler, auteur bij Gearbox, zegt dat blaffen, ambient dialogen en beschrijvende tekst vaak de eerste factureerbare taken zijn voor auteurs wanneer ze aan hun baan beginnen. Hij stelt ook dat het gebruik van dergelijke tools helemaal geen tijdwinst oplevert. Edd Coates van Radical Forge betoogt dat de inzet van deze tools steeds meer een glijdende schaal zal zijn, niet beperkt tot het ondersteunen van auteurs, en dat er steeds agressievere vormen van AI zullen worden ingezet. Naar zijn mening had dergelijk werk een baan kunnen opleveren voor een beginnende schrijver.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01