072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Ubisoft werkt aan Assassin's Creed-game als live service

datum: 07-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ubisoft werkt aan een nieuw project met de codenaam Assassin's Creed Infinity. Volgens gamejournalist Jason Schreier zou het volgens het live service-model een Assassin's Creed-game zijn. Nieuwe, traditionele spellen uit de serie worden mogelijk niet meer uitgebracht.

In tegenstelling tot de vorige games in de Assassin's Creed-serie, zal Infinity meerdere historische tijdperken bevatten, waarbij spelers in de maanden en jaren na de release ruimte hebben om uit te breiden naar andere tijdperken , schrijft Schreider op Bloomberg . Hij baseert zich daarbij op bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van het spel. Het is daarom een enorm online platform dat zich in de loop van de tijd geleidelijk ontwikkelt. Individuele games op het platform kunnen anders en anders aanvoelen en er anders uitzien, maar ze zullen allemaal met elkaar verbonden zijn.

Op Twitter meldt Schreier dat de studio's van Ubisoft Montreal en Quebec hun krachten hebben gebundeld voor Assassin's Creed Infinity. Traditioneel wisselden de twee studio's elkaar af voor de verschillende games in de serie. Montreal had bijvoorbeeld de leiding over Walhalla, terwijl Quebec de leiding had over Odyssey. Beide teams zouden nu gaan samenwerken, al zijn we volgens Schreier nog jaren verwijderd van een release. Hij zegt dat Infinity op zijn vroegst pas in 2024 wordt uitgebracht.

Ubisoft heeft via een woordvoerder aan Schreier laten weten dat de game inderdaad bestaat, al wilde de uitgever niet in details treden over Infinity. Ze zegt wel dat het doel van Ubisoft is om "de verwachtingen te overtreffen van fans die een meer samenhangende aanpak eisen".

Schreier stelt dat Infinity ook een soort hub kan worden, waardoor spelers meerdere Assassin's Creed-games kunnen spelen. Hij denkt dat dit project betekent dat er tussen nu en de release van Infinity geen traditionele Assassin's Creed-titels meer zullen verschijnen, hooguit uitbreidingen voor bestaande titels en andere kleinere inhoud.

Hij onderbouwt dit door te wijzen op de informatie dat zowel Quebec als Montreal aan Infinity werken, de twee belangrijkste studio's voor de traditionele games. Dit zou kunnen betekenen dat Assassin's Creed: Valhalla, dat afgelopen november werd uitgebracht, de laatste reguliere game in de serie was.

Ook het businessmodel van Assassin's Creed Infinity is nog niet duidelijk. Het zou een gratis te spelen online platform kunnen worden in de trant van Fortnite of GTA Online; die games worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe inhoud en wijzigingen om spelers jarenlang te vermaken. De categorie live services brengt tegenwoordig veel geld op voor game-uitgevers en is vaak de grootste bron van inkomsten. Ubisoft loopt nog steeds achter op andere grote uitgevers. Tweakers schreef daar onlangs over in een achtergrondverhaal over free-to-play games .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01