072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Ubisoft wil gelekte lijst met Geforce NOW-games met dmca-verzoek offline houden

datum: 25-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ubisoft heeft Pavel Djundik, de man achter SteamDB, een dmca-verwijderingsverzoek gestuurd voor zijn kopie van de interne lijst met Geforce NOW-titels. Het bevat onaangekondigde games die Nvidia 'speculatief' noemt, maar daar denkt Ubisoft misschien anders over.

Pavel Djundik kondigt het nieuws van de takedown op Twitter . Hoewel de lijst inderdaad niet meer beschikbaar is, heeft Archive.org wel een back-up en zijn er verschillende forks gemaakt op GitHub. Hij had de lijst specifiek gefilterd op titels die geen Steam-app-ID hebben; ze zijn dan ook al te vinden op zijn website, SteamDB .

De lijst bevatte titels als God of War, Gears 6, Halo 5: Guardians, Resident Evil 4 Remake, Titanfall 3, Batman: Arkham Knight RTX Remaster en meer. De aanwezigheid van titels op deze lijst van Nvidia suggereert dat dit onaangekondigde games zijn voor de pc, het platform waarop Geforce NOW werkt. Op Reddit is een overzicht gemaakt van titels die nog niet zijn aangekondigd. Het opvallende is dat er geen onaangekondigde Ubisoft-titels tussen lijken te zitten. Overigens zitten er Nintendo-games tussen en de Dolphin-emulator, die de Wii imiteert.

De Geforce NOW-lijst kwam op 13 september uit. Een ontwikkelaar slaagde erin om via een oudere versie van de Geforce NOW-applicatie toegang te krijgen tot een online database van Nvidia. Het bevatte alle 18.476 titels die Nvidia op de dienst heeft, niet alleen de titels die gebruikers mogen zien. Hij kreeg de titels niet werkend, maar kon ze alleen zien. De ontwikkelaar uit Oekraïne heeft het proces van het verkrijgen van de lijst gedetailleerd beschreven in een Medium-bericht .

In een reactie zei Nvidia dat de lijst "alleen voor interne tracking en testen is en zowel reeds beschikbare als speculatieve games bevat." De techgigant gelooft dat de lijst "de toekomstige beschikbaarheid van games niet bevestigt of aankondigt". Ubisoft lijkt daar anders over te denken, te oordelen naar de verwijdering.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01