072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Uitgelekte renders tonen volledig AM5-socketontwerp voor Ryzen 7000 CPU's

datum: 12-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Er zijn nieuwe details naar voren gekomen over de aankomende AM5-socket van AMD. Igor Walllossek van Igor's Lab heeft renders van de socket gepubliceerd. Zoals eerder bevestigd gaat het om een LGA1718 socket. Het AM5-platform staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

De renders van Igor's Lab laten een ontwerp zien dat enigszins lijkt op de LGA-sockets die Intel al een tijdje gebruikt. De socket heeft een soort frame dat via een hendel wordt gebruikt om de CPU vast te zetten. AM5 zou ook een achterplaat hebben die lijkt op die van AM4, hoewel de nieuwe socket vier extra schroefdraden zal hebben die rond de socket worden geschroefd. AM5 zou daarom een betere grip voor koelers moeten bieden in vergelijking met Intel's LGA1700, concludeert Igor's Lab.

AMD maakte vorige week bekend dat AM5 AM4-koelers gaat ondersteunen. Volgens Igor's Lab wordt de socket opnieuw geleverd met een soort voorgeïnstalleerde montagekit met twee bevestigingspunten en dat zou genoeg zijn om koelers tot 500 gram te ondersteunen. Volgens de technische website moeten zwaardere koelers echter rechtstreeks in de achterplaat worden geschroefd en de uitsparingen hiervoor zouden verschillen van de huidige generatie AM4-aansluitingen. Daarom moeten koelersfabrikanten een aangepaste achterplaat aan gebruikers leveren om dergelijke koelers op AM5 te laten werken.

AMD deelde vorige week nieuwe details over het AM5-platform en de bijbehorende Ryzen 7000 CPU's. AMD zal PCIe 5.0 en DDR5 met dat platform ondersteunen en met de Ryzen 7000-serie overschakelen naar het 5nm-proces van TSMC. Het platform moet in de tweede helft van dit jaar verschijnen. AMD zegt te verwachten dat het AM5-platform nog lang gebruikt zal worden , net als de AM4-socket die in 2017 werd geïntroduceerd en nog steeds wordt ingezet.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01