072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Unity CEO: Gamemakers die niet vroeg naar geld kijken zijn de grootste idioten

datum: 15-07-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Gamemakers die niet vroeg in het ontwikkelingsproces kijken hoe ze geld kunnen verdienen, zijn "enkele van de grootste idioten", aldus John Riccitiello, CEO van Unity. Riccitiello stelt dat makers dankzij het genereren van inkomsten beter begrijpen wat hun spelers willen en denken.

Marc Whitten, algemeen directeur bij Unity, vertelde PocketGamer dat gamemakers tegenwoordig niet langer worstelen met de vraag of hun game-idee interessant genoeg is, maar of dat idee boven het lawaai van andere games kan uitstijgen en "de juiste klanten en spelers" kan bereiken. vind. Dit zou met name het geval zijn in de markt voor smartphonegames, waar elke maand tienduizenden games worden uitgebracht.

Om ervoor te zorgen dat dergelijke games zich onderscheiden van de rest, wil Whitten in game-engine Unity indicatoren voor het genereren van inkomsten toevoegen die gamemakers vroeg in het ontwikkelingsproces feedback kunnen geven over hoe goed de game zal resoneren bij klanten. De focus lijkt te liggen op inkomsten als microtransacties en minder op inkomsten uit de aankoop van het spel zelf.

PocketGamer verklaarde in het interview dat het vroegtijdig implementeren van dergelijke indicatoren door sommige ontwikkelaars kan worden bekritiseerd. "Het is een heel klein segment van de game-industrie dat er zo over denkt", zegt Riccitiello. "Sommige van deze ontwikkelaars zijn mijn favoriete mensen om mee te vechten, ze zijn de mooiste, puurste en meest briljante mensen, maar ze zijn ook enkele van de grootste idioten."

Dergelijke ontwikkelaars houden volgens de Unity-topman vast aan het oude model, waarin ze een game ontwikkelden en pas daarna keken naar het genereren van inkomsten. "De industrie verdeelt mensen die vasthouden aan die filosofie en ontwikkelaars die massaal omarmen hoe ze erachter kunnen komen wat een product succesvol maakt."

Om van Unity een groeimotor te maken met functies zoals indicatoren voor het genereren van inkomsten, kondigde het bedrijf onlangs een fusie aan met ironSource . Volgens The Wall Street Journal betaalt Unity 4,4 miljard dollar, omgerekend bijna 4,4 miljard euro, voor ironSource. Die laatste maakt advertentiesoftware voor ontwikkelaars waarmee ze de inkomsten van de software in games en andere apps kunnen zien.

Deze fusie werd deels bekritiseerd omdat ironSource vroeger installCore maakte. Met InstallCore kunnen ontwikkelaars mogelijk ongewenste programma's opnemen in het installatieproces, schrijft PC Gamer . Unity is een game-engine die kan worden gebruikt voor pc-, console- en smartphonegames. Riccitiello was rond de eeuwwisseling CEO van Electronic Arts.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01