072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Unity neemt remote desktop-bedrijf Parsec over voor $ 320 miljoen

datum: 11-08-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Unity, het bedrijf achter de gelijknamige game-engine, heeft overeenstemming bereikt met Parsec over een overname. Parsec staat bekend om zijn remote desktop-technologie, die werkt met hoge resoluties, framerates en lage latency.

Met ondersteuning voor 4k-resolutie, een framerate van 60 fps en een hoge kleurdiepte is Parsec geschikt voor het streamen van games en voor het werken aan games, waarvan Unity zegt dat het steeds meer in realtime 3D beweegt.

Met de technologie van Parsec kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld vanuit huis werken zonder dat er krachtige hardware nodig is. Volgens het persbericht van Unity is Parsec hiervoor een populaire oplossing geworden bij bedrijven als EA, Ubisoft en Square Enix. Veel bedrijven die Unity gebruiken, maken ook gebruik van de diensten van Parsec.

Unity wil hierop inspelen en ziet groeimogelijkheden door gebundelde diensten aan te bieden vanuit haar engine en Parsec. Met de overname lijkt het bedrijf zich alleen te richten op game-ontwikkelaars en niet op oplossingen voor het streamen van games naar gebruikers. Daarover staat niets in het persbericht. Ontwikkelaars gebruiken Parsec ook om journalisten bijvoorbeeld op afstand previews van games te laten spelen.

Het is nog niet bekend of er na de overname iets verandert in de beschikbaarheid van Parsec als aparte app en dienst. Momenteel kost een individuele licentie $ 10 per maand. Een professionele Parsec Teams-licentie kost $ 35 per maand per gebruiker.

Unity betaalt 320 miljoen dollar in contanten voor de overname. Omgerekend is dat momenteel 273 miljoen euro. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond. Parsec is opgericht in 2016 en Unity bestaat al sinds 2005.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01