072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Unity neemt remote desktop-bedrijf Parsec over voor $ 320 miljoen

datum: 11-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Unity, het bedrijf achter de gelijknamige game-engine, heeft overeenstemming bereikt met Parsec over een overname. Parsec staat bekend om zijn remote desktop-technologie, die werkt met hoge resoluties, framerates en lage latency.

Met ondersteuning voor 4k-resolutie, een framerate van 60 fps en een hoge kleurdiepte is Parsec geschikt voor het streamen van games en voor het werken aan games, waarvan Unity zegt dat het steeds meer in realtime 3D beweegt.

Met de technologie van Parsec kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld vanuit huis werken zonder dat er krachtige hardware nodig is. Volgens het persbericht van Unity is Parsec hiervoor een populaire oplossing geworden bij bedrijven als EA, Ubisoft en Square Enix. Veel bedrijven die Unity gebruiken, maken ook gebruik van de diensten van Parsec.

Unity wil hierop inspelen en ziet groeimogelijkheden door gebundelde diensten aan te bieden vanuit haar engine en Parsec. Met de overname lijkt het bedrijf zich alleen te richten op game-ontwikkelaars en niet op oplossingen voor het streamen van games naar gebruikers. Daarover staat niets in het persbericht. Ontwikkelaars gebruiken Parsec ook om journalisten bijvoorbeeld op afstand previews van games te laten spelen.

Het is nog niet bekend of er na de overname iets verandert in de beschikbaarheid van Parsec als aparte app en dienst. Momenteel kost een individuele licentie $ 10 per maand. Een professionele Parsec Teams-licentie kost $ 35 per maand per gebruiker.

Unity betaalt 320 miljoen dollar in contanten voor de overname. Omgerekend is dat momenteel 273 miljoen euro. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond. Parsec is opgericht in 2016 en Unity bestaat al sinds 2005.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01