072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Update Team Fortress 2 om hardnekkige lagbots en serversabotage op te lossen

datum: 08-07-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Valve heeft weer een update uitgebracht voor Team Fortress 2, dit keer om veelvoorkomende vormen van servermanipulatie tegen te gaan. Met name het gebruik van 'lagbots' wordt tegengegaan met een nieuwe serverinstelling.

Na de nieuwe update kunnen hosts van servers de server net_chan_limit_msec gebruiken om de tijd te beperken die de server kan besteden aan het verwerken van pakketten die door een speler zijn verzonden. Wanneer een speler te veel rekenkracht van de server nodig heeft, wordt hij automatisch uit het spel verwijderd.

Deze instelling is een direct antwoord op het lagbot-probleem van Team Fortress 2; cheaters en andere kwaadwillende gebruikers kunnen al jaren ongehinderd servers laten crashen, zeggen critici. Dit werd vaak gedaan wanneer een stemprocedure werd gestart tegen een vermeende cheater. Het crashen van de server kon de cheater gewoon niet verbannen. Nu gebeurt dat automatisch wanneer een kwaadwillende speler of bot een lagbot ontketent, een soort ddos-aanval op de server.

Ook voegt Valve een diagnostische functie toe aan Team Fortress 2. Serverhosts kunnen statistieken van spelers op een server opvragen met het commando net_chan_stats_dump . Het gaat om informatie zoals verzonden berichten, bandbreedte en CPU-verwerkingstijd. Op basis hiervan kunnen hosts gemakkelijker kwaadwillende spelers identificeren en ze mogelijk handmatig verbannen.

De update in kwestie volgt op een update die eind juni werd uitgebracht als reactie op aanhoudende problemen met bots en cheaters. Beide updates zijn een reactie van Valve op verzoeken van Team Fortress 2-fans om het al lang bestaande cheat- en botprobleem binnen de competitieve shooter aan te pakken. Daarom zijn fans de #SaveTF2-beweging begonnen.

Ondanks de hoge leeftijd van Team Fortress 2, trekt de game uit 2007 nog steeds een enorm publiek via Steam. Ongeveer een jaar geleden werd een nieuw spelersrecord gevestigd . Ook in juli 2022 staat de shooter steevast in de top 10 van meest gespeelde games op Steam, blijkt uit cijfers van SteamDB .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01