072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Update voor Chromecast met Google TV verbetert HDR-ondersteuning

datum: 07-12-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google heeft een update uitgebracht voor de Chromecast met Google TV die vorig jaar is uitgebracht. Het meest opvallend zijn verbeteringen in HDR-weergave en ondersteuning

Meerdere websites, zoals 9to5Google , melden Chromecast-systeemupdate QTS1.210311.036, hoewel deze nog niet wordt vermeld op de pagina met Chromecast-firmware-releases. Volgens Google kunnen gebruikers na deze update een verbetering verwachten in het afspelen van video met Dolby Vision.

Daarnaast wordt content met het HDR-standaard hybride-log-gamma correct weergegeven. Tot nu toe zijn dergelijke afbeeldingen omgezet naar de meer gebruikelijke HDR10-standaard. Hybrid-log-gamma is een standaard die voornamelijk wordt gebruikt bij de productie van televisiecontent. De standaard wordt onder meer gebruikt voor HDR-content in de Britse BBC iPlayer-app.

De update brengt ook niet bekendgemaakte bugfixes en prestatieverbeteringen, evenals een beveiligingsupdate en DRM-verbeteringen om fouten bij het decoderen van video te voorkomen. Er zijn ook opslagverbeteringen doorgevoerd.Volgens FlatpanelsHD heeft Google de release van Google TV- gebruikersprofielen uitgesteld.

Vooralsnog draait de Chromecast met Google TV op Android 10, ook al heeft Google onlangs Android TV 12 uitgebracht . Het is niet bekend hoe snel de nieuwste versie naar de cast-dongle komt. Overigens duurt het bij televisies vaak lang voordat er een nieuwe, al beschikbare Android TV-versie beschikbaar komt; veel Android TV-televisies draaien ook nog op Android 10.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01