072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Update voor Chromecast met Google TV verbetert HDR-ondersteuning

datum: 07-12-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google heeft een update uitgebracht voor de Chromecast met Google TV die vorig jaar is uitgebracht. Het meest opvallend zijn verbeteringen in HDR-weergave en ondersteuning

Meerdere websites, zoals 9to5Google , melden Chromecast-systeemupdate QTS1.210311.036, hoewel deze nog niet wordt vermeld op de pagina met Chromecast-firmware-releases. Volgens Google kunnen gebruikers na deze update een verbetering verwachten in het afspelen van video met Dolby Vision.

Daarnaast wordt content met het HDR-standaard hybride-log-gamma correct weergegeven. Tot nu toe zijn dergelijke afbeeldingen omgezet naar de meer gebruikelijke HDR10-standaard. Hybrid-log-gamma is een standaard die voornamelijk wordt gebruikt bij de productie van televisiecontent. De standaard wordt onder meer gebruikt voor HDR-content in de Britse BBC iPlayer-app.

De update brengt ook niet bekendgemaakte bugfixes en prestatieverbeteringen, evenals een beveiligingsupdate en DRM-verbeteringen om fouten bij het decoderen van video te voorkomen. Er zijn ook opslagverbeteringen doorgevoerd.Volgens FlatpanelsHD heeft Google de release van Google TV- gebruikersprofielen uitgesteld.

Vooralsnog draait de Chromecast met Google TV op Android 10, ook al heeft Google onlangs Android TV 12 uitgebracht . Het is niet bekend hoe snel de nieuwste versie naar de cast-dongle komt. Overigens duurt het bij televisies vaak lang voordat er een nieuwe, al beschikbare Android TV-versie beschikbaar komt; veel Android TV-televisies draaien ook nog op Android 10.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01