072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Valve brengt vernieuwde downloadpagina en opslagbeheer op Steam uit

datum: 10-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Steam heeft een nieuwe client-update ontvangen die de downloadpagina en het gedeelte Opslagbeheer van het platform opnieuw ontwerpt en een aantal nieuwe functies toevoegt. Volgens Valve is deze update vooral gericht op het verbeteren van de bruikbaarheid.

Volgens Valve zorgt de update ervoor dat op de downloadpagina nu duidelijk te zien is hoe ver de game is geïnstalleerd, terwijl je voorheen alleen de downloadvoortgang kon zien. Dit moet voorkomen dat het lijkt alsof een game bijna speelbaar is, maar in werkelijkheid is het schrijfopdrachtproces nog in volle gang.

Bovendien is het na de update mogelijk om de games in de downloadrij prioriteit te geven door ze van plaats naar plaats te slepen. Daarnaast is er een patch-opmerkingen-knop toegevoegd aan de downloadrij voor games, die de knop 'Nieuws bekijken' vervangt. Zo zou het volgens Valve makkelijker moeten zijn om te zien wat de laatste update toevoegt aan de game.

Het gedeelte Opslagbeheer van het platform laat nu duidelijker zien hoeveel opslagruimte per schijf wordt ingenomen door Steam-inhoud. Deze pagina laat nu ook duidelijker zien om welke content het gaat, zoals games, updates of Workshop DLC. Daarnaast heeft Steam een aantal kleine bugs verholpen en verbeteringen aangebracht aan andere delen van het platform.

Volgens Valve is de update vooral bedoeld om de overzichtelijkheid en het gebruiksgemak van het distributieplatform te verbeteren. De meeste wijzigingen in de update zijn vanaf juli beschikbaar in de Steam Client Beta.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01