072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Valve geeft Half-Life 2 een nieuwe interface, mogelijk door de komst van Steam Deck

datum: 27-01-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Valve heeft Half-Life 2 voorzien van een nieuwe gebruikersinterface, die meer geschikt is voor controllers en schermen met hoge resoluties. Het bedrijf doet dit mogelijk vanwege de aanstaande release van het Steam Deck, dat volgende maand in de verkoop gaat.

De update werd opgemerkt door Twitter-gebruiker gabefollower , die ook instructies geeft om de nieuwe interface in te schakelen. Het lijkt erop dat Valve de update nog niet op grote schaal heeft uitgebracht, maar gebruikers kunnen het forceren door bèta-updates voor de game in te schakelen. Gebruikers kunnen dat doen door met de rechtermuisknop op de game in hun Steam-bibliotheek te klikken en vervolgens 'eigenschappen ' en ' bèta's ' te selecteren. Daarnaast kunnen gebruikers -gamepadui -gamepadui aangaan van de lancering opties. Deze zijn ook terug te vinden in de eigenschappen, onder ' algemeen '.

De nieuwe interface lijkt meer geschikt voor besturing met een controller en ook beter te schalen op schermen met een hoge resolutie. In het hoofdmenu zijn de verschillende knoppen aanzienlijk groter en gemakkelijker te selecteren dan voorheen. Ook het instellingenmenu en de schermen voor het laden van savefiles en het bekijken van achievements zijn vernieuwd.

Valve lijkt zich met de nieuwe update voor te bereiden op het Steam Deck, omdat het de interface beschikbaar maakt als een 'gamepad ui'. Die handheld gaat op 25 februari in de verkoop en de eerste exemplaren worden op 28 februari verzonden. De handheld heeft een geïntegreerde gamepad en een 7-inch scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Gabefollower schrijft dat de interface mogelijk geheel of in zijn geheel is gemaakt. deels door iemand uit de Half-Life-gemeenschap, waarna het door Valve zelf werd geïmplementeerd. Half-Life 2 kwam uit in 2004.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01