072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Valve staat vanaf 28 maart tot 90 procent Steam-gamekorting toe

datum: 21-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Vanaf 28 maart mogen bedrijven maximaal 90 procent korting geven op games die ze via Steam aanbieden. Als ze een korting geven, moet deze minimaal 10 procent zijn. De maatregel kadert in een aangescherpt beleid om misbruik met kortingen tegen te gaan.

Als de maatregel op 28 maart van kracht wordt voor maximaal 90 procent korting , betekent dit dat kortingen zoals die van XCOM 2 , dat is 94 procent korting op de oorspronkelijke prijs, niet langer worden toegestaan. Bedrijven kunnen dan geen kleinere kortingen meer geven van bijvoorbeeld 1 procent; dat moet minimaal 10 procent van het oorspronkelijke bedrag zijn.

Daarnaast stelt Valve in haar gewijzigde beleid aanvullende eisen aan de duur en eventuele herhaling van de korting. Bedrijven mogen bijvoorbeeld vanaf het begin van hun aanbieding korting geven, maar zodra de introductiekorting afloopt, mogen ze 28 dagen geen nieuwe korting geven. Ook mogen gamebedrijven 28 dagen lang geen korting geven na een prijsverhoging. De vier kortingsseizoenen van Steam, zoals de Summer Sale, zijn hiervan uitgesloten. Losse, individuele kortingsacties mogen niet langer duren dan twee weken en niet korter dan één dag.

De maatregelen moeten een einde maken aan misbruik van kortingen door aanbieders. Ze boden vaak nepdeals aan om de algoritmen van Steam te misleiden en extra aandacht op het platform te krijgen. Het vorige beleid stelde bijvoorbeeld eenvoudigweg dat een korting niet 100 procent van de prijs van een spel kon zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01