072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Valve test nieuwe downloadpagina en opslagbeheer in Steam

datum: 30-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Valve werkt aan een nieuw ontwerp voor de Downloads-pagina in Steam. De bètaclient laat bijvoorbeeld zien hoe ver het schijftoewijzingsproces is en geeft beter aan wat er wordt gedownload. Er is ook een Storage Manager om games tussen schijven te schakelen.

Met de nieuwste Steam Client Beta kunnen gebruikers de vernieuwde downloadpagina al uitproberen. Het nieuwe ontwerp is "meer gericht met sterkere oproepen tot actie", aldus Valve. De header laat bijvoorbeeld zien welke game momenteel actief wordt gedownload.

Bij het updaten of downloaden van een game geeft de update ook meer informatie. Zo laat de voortgangsbalk nu zien in hoeverre Steam bezig is met het updaten of installeren van een game. Voorheen liet de client alleen zien hoe ver Steam aan het downloaden is; in de bèta laat de voortgangsbalk ook zien hoe ver de client is met schijftoewijzing. Deze procedure voor schijftoewijzing kan in sommige gevallen langer duren dan het downloaden van een update, terwijl de huidige stabiele voortgangsbalk het lijkt alsof de update bijna is geïnstalleerd. Dit zou dus duidelijker weergegeven moeten worden in de beta-client.

Bovendien laat de downloadpagina nu duidelijker zien wat er wordt gedownload: gamecontent, DLC, Workshop content of shader pre-caching. Gedeeltelijk gedownloade games of updates laten ook zien hoeveel van de game of update al is gedownload.

PC Gamer merkt ook op dat een Storage Manager is opgenomen in de update. Met deze Storage Manager kunnen gebruikers per schijf en game duidelijker zien hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt en of het om games, DLC of Workshop-content gaat. Gebruikers kunnen hier ook games van de ene schijf naar de andere verplaatsen. Het is niet bekend wanneer de Storage Manager en de vernieuwde Downloads-pagina naar de stabiele Steam-client zullen komen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01