072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Valve test nieuwe downloadpagina en opslagbeheer in Steam

datum: 30-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Valve werkt aan een nieuw ontwerp voor de Downloads-pagina in Steam. De bètaclient laat bijvoorbeeld zien hoe ver het schijftoewijzingsproces is en geeft beter aan wat er wordt gedownload. Er is ook een Storage Manager om games tussen schijven te schakelen.

Met de nieuwste Steam Client Beta kunnen gebruikers de vernieuwde downloadpagina al uitproberen. Het nieuwe ontwerp is "meer gericht met sterkere oproepen tot actie", aldus Valve. De header laat bijvoorbeeld zien welke game momenteel actief wordt gedownload.

Bij het updaten of downloaden van een game geeft de update ook meer informatie. Zo laat de voortgangsbalk nu zien in hoeverre Steam bezig is met het updaten of installeren van een game. Voorheen liet de client alleen zien hoe ver Steam aan het downloaden is; in de bèta laat de voortgangsbalk ook zien hoe ver de client is met schijftoewijzing. Deze procedure voor schijftoewijzing kan in sommige gevallen langer duren dan het downloaden van een update, terwijl de huidige stabiele voortgangsbalk het lijkt alsof de update bijna is geïnstalleerd. Dit zou dus duidelijker weergegeven moeten worden in de beta-client.

Bovendien laat de downloadpagina nu duidelijker zien wat er wordt gedownload: gamecontent, DLC, Workshop content of shader pre-caching. Gedeeltelijk gedownloade games of updates laten ook zien hoeveel van de game of update al is gedownload.

PC Gamer merkt ook op dat een Storage Manager is opgenomen in de update. Met deze Storage Manager kunnen gebruikers per schijf en game duidelijker zien hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt en of het om games, DLC of Workshop-content gaat. Gebruikers kunnen hier ook games van de ene schijf naar de andere verplaatsen. Het is niet bekend wanneer de Storage Manager en de vernieuwde Downloads-pagina naar de stabiele Steam-client zullen komen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01