072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Valve verbiedt games van Steam die NFT's en crypto leveren en verhandelen

datum: 16-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Valve heeft game-ontwikkelaars verboden games op Steam aan te bieden die "zijn gebouwd op blockchain-technologie die de handel in NFT's of cryptocurrencies mogelijk maakt of mogelijk maakt". Zeker een game, Age of Rust, is daarom van het platform gestuurd.

Daartoe heeft Valve een regel toegevoegd aan zijn regels en richtlijnen voor ontwikkelaars op Steam, onder de kop 'wat je niet op Steam kunt publiceren'. In ieder geval is als gevolg van de regel het spel Age of Rust van het platform gehaald. Light Nite , een game die in september werd verboden , kan om dezelfde reden afwezig zijn. Op de winkelpagina's staat dat dit is gedaan "op verzoek van de uitgever", maar dat lijkt niet juist gezien de nieuwe regel van Valve.

Valve zelf geeft geen reden voor de maatregel. De ontwikkelaar van Age of Rust stelt op Twitter dat de reden voor het verbod is dat 'nfts waarde hebben'. Dat lijkt niet helemaal juist, aangezien Steam Marketplace-goederen met echt geld kunnen worden gekocht, wat ze ook een bepaalde waarde geeft.

Hoewel Valve geen reden geeft voor de regel, spreekt epische frontman Tim Sweeney er wel over. Hij vertelde vorige maand dat Epic "weg blijft van NFT's omdat de hele industrie momenteel een doolhof is van oplichting, interessante gedecentraliseerde technische stichtingen en nog meer oplichting."

Een NFT fungeert als een soort digitaal eigendomscertificaat. Eerder dit jaar schreef Tweakers een achtergrondverhaal over NFT's. De niet-fungible tokens worden soms voor miljoenen dollars verhandeld.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01