072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Venturebeat: EA Motive werkt inderdaad aan remake van Dead Space

datum: 04-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Jeff Grubb van Venturebeat stelt dat EA Motive inderdaad werkt aan een remake van Dead Space, waarover ook al eerder geruchten gingen. Tegelijkertijd is er ook wat activiteit op het YouTube-kanaal van Dead Space.

Grubb zegt dat hij "delen" van eerdere geruchtenpublicaties van Eurogamer en Gematsu kan "bevestigen". Wat zijn bronnen daarin zijn vermeldt Grubb niet, maar de man komt vaak met correcte informatie over onaangekondigde games.

Grubb zegt verder dat de remake "de originele game als een sterke basis gebruikt", maar "waarschijnlijk" ook nieuwe gameplay-elementen uit andere delen van de franchise overneemt. De graphics zijn natuurlijk 'modern'.

EA zou zijn overtuigd om een remake van Dead Space te maken vanwege het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order, een andere singleplayer-game van de uitgever, en het succes van de Resident Evil-remakes van concurrent Capcom. Dat zijn niet alleen games voor één speler, maar ook horrorgames, net als Dead Space.

VentureBeat heeft EA om een reactie gevraagd, maar heeft geen reactie gekregen. Toch klinkt er geluid uit de officiële hoek: het YouTube-kanaal van Dead Space heeft zijn profielfoto gewijzigd. Dat was het logo van Dead Space 3, maar werd veranderd in een close-up van de boxart uit Dead Space 2. Het merkte oplettende fans op . Op basis van Archive.org kan worden gezegd dat dit ergens in de afgelopen maanden is gebeurd.

EA houdt zijn EA Play-presentatie op 22 juli. Mogelijk komt er meer over deze vermeende remake. EA had dit jaar geen eigen presentatie op E3, dus misschien heeft het nog genoeg om over te praten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01