072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Venturebeat: EA Motive werkt inderdaad aan remake van Dead Space

datum: 04-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Jeff Grubb van Venturebeat stelt dat EA Motive inderdaad werkt aan een remake van Dead Space, waarover ook al eerder geruchten gingen. Tegelijkertijd is er ook wat activiteit op het YouTube-kanaal van Dead Space.

Grubb zegt dat hij "delen" van eerdere geruchtenpublicaties van Eurogamer en Gematsu kan "bevestigen". Wat zijn bronnen daarin zijn vermeldt Grubb niet, maar de man komt vaak met correcte informatie over onaangekondigde games.

Grubb zegt verder dat de remake "de originele game als een sterke basis gebruikt", maar "waarschijnlijk" ook nieuwe gameplay-elementen uit andere delen van de franchise overneemt. De graphics zijn natuurlijk 'modern'.

EA zou zijn overtuigd om een remake van Dead Space te maken vanwege het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order, een andere singleplayer-game van de uitgever, en het succes van de Resident Evil-remakes van concurrent Capcom. Dat zijn niet alleen games voor één speler, maar ook horrorgames, net als Dead Space.

VentureBeat heeft EA om een reactie gevraagd, maar heeft geen reactie gekregen. Toch klinkt er geluid uit de officiële hoek: het YouTube-kanaal van Dead Space heeft zijn profielfoto gewijzigd. Dat was het logo van Dead Space 3, maar werd veranderd in een close-up van de boxart uit Dead Space 2. Het merkte oplettende fans op . Op basis van Archive.org kan worden gezegd dat dit ergens in de afgelopen maanden is gebeurd.

EA houdt zijn EA Play-presentatie op 22 juli. Mogelijk komt er meer over deze vermeende remake. EA had dit jaar geen eigen presentatie op E3, dus misschien heeft het nog genoeg om over te praten.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01