072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Vermeende line-up van Intel Raptor Lake-CPU's verschijnt online

datum: 18-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De vermeende line-up van Intel's aankomende Raptor Lake-processors is gepubliceerd. YouTube-gebruiker AdoredTV meldt dat deze chips tot 24 cores en 32 threads hebben. Raptor Lake wordt eind volgend jaar verwacht.

De Intel Raptor Lake-S-serie voor desktops zal volgens AdoredTV gebaseerd zijn op dezelfde hybride architectuur als Alder Lake. Dat wil zeggen, de chips zullen een combinatie bevatten van snellere cores met hyperthreading en wat energiezuinigere cores zonder hyperthreading. Alder Lake krijgt naar verwachting maximaal acht snellere cores en acht energiezuinige cores, schrijft VideoCardz ook. Bij Raptor Lake zouden deze aantallen respectievelijk maximaal acht snelle en zestien zuinige kernen zijn. Dit zou resulteren in een aantal cores van 24 cores en 32 threads. Dat komt overeen met eerder gelekte informatie van Moore's Law is Dead.

Volgens Jim van AdoredTV biedt Intel verschillende configuraties in de Raptor Lake-reeks, die verschillen in het aantal snelle en voordelige cores. Volgens de informatie komt de overklokbare K-serie voor de liefhebbers in varianten met 24, 16 en 14 cores. Intel zou in andere series ook varianten met minder cores leveren, waaronder Pentium-modellen met slechts twee snellere cores.

De verschillende reeksen zouden ook onderscheid in de tdp bieden. Chips uit de K-serie zouden een TDP van 125 W hebben, terwijl de mainstream-serie een TDP van 65 W zou hebben en chips uit de T-serie een TDP van 35 W. Alle varianten lijken een geïntegreerde GPU te krijgen met 32 uitvoeringseenheden , met uitzondering van enkele i5-chips met 24 eus en Pentium-chips met 16 van dergelijke eus.

Bovendien zou Raptor Lake volgens AdoredTV IPC-verbeteringen ontvangen ten opzichte van Alder Lake, meer L2-cache bieden en hogere kloksnelheden hebben, met turbofrequenties tot 5,5 GHz. Geheugenondersteuning zou ook verbeterd zijn, met officiële ondersteuning voor DDR5-5600-geheugen. Alder Lake zal naar verwachting officiële ondersteuning bieden voor maximaal DDR5-4800.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01