072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Vermeende specificaties Intel Raptor Lake Refresh-processors verschijnen online

datum: 12-07-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De vermeende configuraties van Intel's aankomende Raptor Lake Refresh-desktopprocessors zijn online verschenen. Hieruit blijkt onder meer dat alle Core i5- en i7-modellen meer kernen krijgen dan hun voorgangers. Deze 14e generatie Core CPU's zullen later dit jaar worden uitgebracht.

YouTube-kanaal RedGamingTech publiceerde de vermeende kernconfiguraties van Intel's aankomende 14e generatie desktopprocessors, merkte VideoCardz op . Volgens die youtuber krijgen de Core i5- en i7-modellen meer cores. Zo zou de Core i5-14600K 8 P-cores en 8 E-cores krijgen, wat neerkomt op 16 cores en 24 threads. Dat is dezelfde configuratie als de Core i9-12900K van een paar jaar geleden. De huidige 13600K heeft zes P-cores en acht E-cores.

De Core i7-modellen krijgen 8 P-cores en 12 E-cores, voor een totaal van 20 cores en 28 threads, volgens RedGamingTech. Dat komt overeen met eerdere geruchten . De Core i9-processors hebben deze generatie weer 24 cores en 32 threads, net als de huidige 13e generatie modellen, maar zullen waarschijnlijk hogere kloksnelheden hebben. De Core i3-modellen krijgen zes P-kernen en geen E-kernen. In de vorige generaties bevat de Core i3-serie alleen quad-core processors.

Uit een eerdere roadmap bleek al dat Intel later dit jaar de Raptor Lake Refresh wil uitbrengen. Dat zal naar verwachting in oktober gebeuren. Het bedrijf brengt dit keer dus geen compleet nieuwe generatie processors voor desktop-pc's uit; dit zijn CPU's met dezelfde architectuur en socket als de dertiende generatie. Er zijn nieuwe Meteor Lake-processors gepland voor laptops. Ze gebruiken een nieuw chipontwerp met chiplet-achtige tegels en worden geproduceerd op een Intel 4-proces.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01