072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Verschillende Amerikaanse uitgevers stappen af van het AMP-framework van Google

datum: 25-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Vox Media, BuzzFeed, Complex Networks en BDG werken aan alternatieven voor voor mobiel geoptimaliseerde artikelpagina's en stappen af van Google's AMP-framework voor mobiele pagina's.

Dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens de krant stappen de verschillende Amerikaanse uitgevers af van het AMP-framework om minder afhankelijk te zijn van Google voor advertenties. De uitgevers zeggen dat ze advertentie-inkomsten mislopen door het AMP-framework en momenteel hun eigen framework testen of overwegen te testen, schrijft The Wall Street Journal.

Het is niet de eerste keer dat bedrijven af willen van het AMP-framework van Google. In november vorig jaar besloot Twitter om gebruikers niet langer om te leiden naar de AMP-versie van een website. Het bedrijf geeft hiervoor geen reden, maar het plan was om de weergave van AMP-pagina's binnen enkele maanden uit te faseren. Eerder stopte The Washington Post ook met het publiceren van AMP-versies van zijn artikelen.

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en is een project van Google dat sites sneller laat laden door een vereenvoudigde versie te tonen, waarbij veel code wordt gestript en niet alle afbeeldingen en banners worden geladen. Het raamwerk is jarenlang bekritiseerd . Het resulteert voor veel media in minder omzet, omdat er minder advertenties worden getoond en omdat de AMP-pagina's op de server van Google staan, maar wel reguliere artikelen uit de media bevatten. De rechtszaak van vorig jaar onthulde ook dat Google AMP specifiek heeft ontworpen om het moeilijker te maken om advertentieruimte buiten Google's Ad Exchange te veilen, meldde The Wall Street Journal eerder .

Ryan Pauley, CEO van Vox Media, zegt dat het naast advertentie-inkomsten ook makkelijker moet kunnen om het aantal betalende abonnees te laten groeien, omdat websites dan ook makkelijker hun paywall op mobiel kunnen opleggen. Iets wat volgens hem via AMP lastiger is.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01