072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Vervuild gasprobleem trof de belangrijkste chipproductielijn TSMC

datum: 02-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Fab 18 van TSMC kreeg vorige week te maken met een probleem waarbij verontreinigd gas werd gebruikt in het fabricageproces van de chip. TMSC maakt onder meer de processors voor Apple op haar locatie in Taiwan.

Afgelopen donderdag ontdekte TSMC dat een leverancier gas had geleverd met stoffen die er niet in thuishoren. Het bedrijf bevestigde dit weekend aan de Japanse krant Nikkei dat dit voor problemen zorgde. "Sommige TSMC-productielijnen in het South Taiwan Science Park hebben gassen ontvangen waarvan wij denken dat ze verontreinigd zijn. Deze zijn snel vervangen door andere gasleveringen."

TSMC zegt stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met de productiekwaliteit en het bedrijf verwacht niet dat het incident "een significante impact" zal hebben. Nikkei schrijft dat TSMC in Fab 18 de chips voor iPhones en Macs maakt en zich voorbereidt op de start van de productie van de volgende generatie chips. Volgens geruchten van een Apple-analist zou het een opvolger kunnen worden van de M1 voor Macs, de M1X , die onder meer over meer cores beschikt.

De daadwerkelijke impact van het gasprobleem op de productie is niet bekend. Het incident komt op een moment dat TSMC en andere chipfabrikanten proberen de productie op te voeren om een einde te maken aan de wereldwijde chiptekorten.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01