072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Video toont prototype nooit gemaakte game Duke Nukem Begins

datum: 09-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Een graficus heeft een video online gezet van een concept voor Duke Nukem Begins. Voor Gearbox maakte hij in 2008 de zogenaamde vertical slice. De video toont Duke in typische actie en een coƶpmodus voor vier spelers.

De video is een geanimeerde weergave van hoe de game eruit had moeten zien. Het is een 3D-animatie gemaakt onder leiding van Gregor Punchatz toen hij in 2008 bij Janimation werkte. Punchatz schrijft dat het bedrijf de opdracht kreeg van Gearbox om zo'n verticale slice te maken voor Duke Nukem Begins.

Punchatz was destijds directeur bij Janimation en volgens hem had het bedrijf er alles aan gedaan om er hun beste video ooit van te maken. Dat werk bleek echter tevergeefs, omdat de ontwikkeling van Duke Nukem Begins werd stopgezet vanwege een juridisch conflict.

Omdat hij trots is op het werk, zet hij de animatie dertien jaar later nog steeds online, zegt Punchatz. Hij hoopt dat de release van de video ervoor kan zorgen dat de ontwikkeling van de game alsnog opgepakt wordt.

Duke Nukem Begins is nooit officieel aangekondigd, maar het was al bekend dat de game in ontwikkeling is geweest. Dat blijkt uit gerechtelijke stukken in 2009 . Er was jarenlang een juridisch conflict over de rechten op Duke Nukem tussen 3D Realms en Gearbox. Dat leidde ook tot de ontwikkeling van Duke Nukem Forever, de game die in 2011 met veel vertraging uitkwam. Het spel is in de maak sinds 1997.

3D Realms is de oorspronkelijke maker van Duke Nukem en Gearbox kocht de rechten in 2010. Beide bedrijven zijn onlangs onderdeel geworden van de Embracer Group. 3D Realms werd begin augustus door dat gamebedrijf overgenomen en de overname van Gearbox werd begin dit jaar aangekondigd.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01