072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

VK dreigt met wetgeving om verkoop van loot boxes aan minderjarigen aan banden te leggen

datum: 04-04-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Britse regering overweegt wetgeving in te voeren om de verkoop van loot boxes aan kinderen te verminderen. Het kabinet zou liever hebben dat gamebedrijven zelf stoppen met het verkopen van loot boxes aan minderjarigen, maar zou graag met wetgeving komen als dit niet werkt.

De Britse mediasecretaris Julia Lopez had vorige week een ontmoeting met verschillende vertegenwoordigers uit de game-industrie, waarin ze haar zorgen uitte, aldus The Telegraph . Lopez zou hebben gezegd dat uitgevers meer stappen zouden moeten nemen om de verkoop te verminderen. Als de spelmakers dit onvoldoende zouden doen, zou Lopez hebben gedreigd met aanvullende wetgeving.

Bij de gesprekken waren vertegenwoordigers van Activision Blizzard, Electronic Arts, Apple, Google en consolemakers aanwezig. Apple en Google waren aanwezig, omdat hun app-winkels een deel van de inkomsten uit microtransacties halen.

Volgens anonieme bronnen van de krant zouden gamemakers het niet eens zijn geweest met het ultimatum van Lopez om de verkoop te verminderen. Deze bedrijven zouden erop hebben gewezen dat er weinig bewijs is dat loot boxes daadwerkelijk schadelijk zijn en dat de industrie zelf ook stappen heeft ondernomen om de verkoop aan minderjarigen te verminderen.

In het Verenigd Koninkrijk wordt al langer gesproken over het verbieden van loot boxes voor kinderen. Zo zei een Britse parlementaire commissie in 2019 al dat de verkoop verboden moet worden. Eerder dat jaar oordeelde de gokautoriteit van het land dat loot boxes niet gokken zijn zoals bedoeld in de Britse wet.

Ook in andere landen staan loot boxes onder druk. Zo wordt in Duitsland gewerkt aan een wet waarbij loot boxes worden meegenomen in de leeftijdsbeoordeling. In België is het sinds 2019 niet meer mogelijk om FIFA Points te kopen voor de voetbalwedstrijden. Dat was ook in Nederland het geval , tot een uitspraak van de Raad van State in maart dit jaar .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01