072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Voormalige World of Warcraft-ontwikkelaars zetten nieuwe studio op

datum: 26-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Acht ontwikkelaars die bij Blizzard jarenlang aan World of Warcraft hebben gewerkt, zijn onder de naam Notorious Studios hun eigen gamestudio begonnen. De studio werkt aan een nieuwe multiplayer-RPG, maar heeft daar nog geen details over bekendgemaakt.

Acht voormalige World of Warcraft-ontwikkelaars hebben Notorious Studios opgericht. Dat is dezelfde naam als de WoW-guild waar veel van de betrokken ontwikkelaars bij zaten. Het is de bedoeling om de studio uit te breiden, maar in eerste instantie blijft het een klein bedrijf. Volgend jaar wil de studio groeien naar twaalf medewerkers.

Notorious werkt aan een nieuwe multiplayer-RPG, maar geeft nog geen concrete details. Wel zeggen de makers dat het een game is die aansluit bij de voorkeuren van de ontwikkelaars. Ze spreken onder meer hun voorkeur uit voor core-rpg-fantasie met de nadruk op gevechten.

Onder andere Chris Kaleiki en Doug Frazer zijn lid van Notorious Studios. Kaleiki bracht dertien jaar door bij Blizzard, waar hij onder meer lessen en spreuken ontwikkelde voor World of Warcraft . Frazer was een gameplay-engineer voor diezelfde game tijdens zijn tijd bij Blizzard.

Activision-Blizzard is onlangs onder vuur komen te liggen vanwege de negatieve cultuur binnen het bedrijf, die naar verluidt seksueel misbruik en intimidatie omvat. Eerder deze maand verlieten na een intern onderzoek meer dan 20 medewerkers het bedrijf en werd er actie ondernomen tegen meer dan 20 andere medewerkers.

De oprichters van Notorious Studios verlieten Blizzard vorig jaar al in oktober, maar zeggen dat de onthullingen daar nu ook hen raken. In een interview met VentureBeat zeggen ze dat ze een veel vlakkere bedrijfscultuur nastreven, zonder leiders of directeuren. Volgens de oprichters werken een starre hiërarchie en de daarbij behorende machtsverhoudingen intimidatie in de hand.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01