072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

VWS: focus ligt meer op mogelijke uitfasering corona-apps dan op ontwikkeling van nieuwe

datum: 24-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Minister Kuipers van VWS meldt dat zijn ministerie niet gericht is op de ontwikkeling van nieuwe corona-apps. Volgens hem verschuift de focus naar het beheren en mogelijk uitfaseren van de huidige apps. VWS accepteert geen ongevraagd advies meer over de apps.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport meldt dat de ontwikkeling van 'digitale ondersteuningstools' rondom corona zich momenteel in ' een nieuwe fase ' bevindt. Dat meldt hij naar aanleiding van Kamervragen van Kamerlid Van der Staaij van SGP. "We kijken vooruit en in plaats van een nadrukkelijke focus op de introductie van nieuwe digitale ondersteuningstools, zal de focus naar verwachting verschuiven naar het borgen, beheren en mogelijk uitfaseren van de tot nu toe gerealiseerde instrumenten."

Dat schrijft de minister nadat leden van de Adviescommissie Digitale Ondersteuning Covid-19 twee weken geleden bij de Volkskrant hadden geklaagd dat hun advies over de corona-apps aan het kabinet veel te laat naar de Tweede Kamer is gestuurd. Deze commissie adviseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over digitale ondersteuning in de strijd tegen corona, bijvoorbeeld met de apps CoronaCheck en CoronaMelder. De commissie telt zo'n 15 leden, met kennis van bijvoorbeeld epidemiologie, virologie, technologie, privacy en security.

Volgens Kuipers is het inderdaad meerdere keren voorgekomen dat een advies later werd verzonden, 'vanwege de timing van het advies of omdat er meer tijd nodig was om op het advies te reageren'. In de toekomst zal de commissie echter alleen desgevraagd en niet meer ongevraagd adviseren over de corona-apps, heeft het ministerie besloten. Volgens Kuipers is dit besluit genomen vanwege de andere fase waarin de ontwikkeling is gekomen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01