072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Wargaming ontslaat World of Tanks-directeur na pro-Russische uitspraken

datum: 01-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Uitgever Wargaming heeft een directeur van World of Tanks ontslagen nadat hij op sociale media had gesproken over de oorlog in Oekraïne. In het inmiddels verwijderde bericht zou de regisseur de Russische invasie van Oekraïne hebben gesteund.

Het gaat over de regisseur Sergey Burkatovskiy. Hij werkte aan World of Tanks voor Wargaming. De studio distantieerde zich van de uitspraken na de post van Burkatovskiy op sociale media. Burkatovskiy heeft op Facebook aangekondigd dat hij weg is uit de studio. In een verklaring aan PC Gamer heeft Wargaming bevestigd dat Burkatovskiy niet langer in dienst is van Wargaming.

Wargaming komt oorspronkelijk uit Wit-Rusland en heeft daar nog steeds zijn grootste studio. De regering van het land steunt de Russische aanval op Oekraïne. Wargaming heeft ook een studio in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. In de omgeving van de stad is de afgelopen dagen gevochten. Wargaming zei maandag dat het haar best doet om de ruim 550 medewerkers uit Oekraïne te ondersteunen bij hun vlucht uit het land.

Het bedrijf maakt ook bekend dat het 1 miljoen dollar zal schenken aan het Oekraïense Rode Kruis. Daarnaast heeft Wargaming haar reclamecampagnes voor haar oorlogsspellen in Oekraïne tijdelijk stopgezet. Het bedrijf vindt het niet gepast om reclame te maken voor zijn games terwijl er een conflict gaande is in het land.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01