072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

WD Blue SN570-NVMe SSD leest bijna de helft sneller dan SN550

datum: 04-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

WD introduceert een nieuw NVMe-model in de middenklasse Blue-serie. Net als zijn voorganger gebruikt de Blue SN570 PCI-Express 3.0 en kan leessnelheden tot 3,5 GB/s halen, bijna de helft van de snelheid van de 2,4 GB/s van de SN550.

De Blue SN570 is de derde generatie NVMe SSD's in de Blue-lijn van WD. In tegenstelling tot de Black-serie hebben deze SSD's geen dram-cache, waardoor de prestaties op een lager niveau liggen. Vermoedelijk gebruikt de SN570, net als andere WD SSD's, een controller die je zelf hebt ontworpen. Het flashgeheugen komt uiteraard uit onze eigen fabriek en wordt aangesproken met drie bits per cel, oftewel als TLC.

Eind augustus kwam de SN550 in het nieuws toen WD vrijwel impliceerde dat het type dat in het SSD-flashgeheugen werd gebruikt, was veranderd . Dat had een negatief effect op het prestatieniveau buiten de slc-cache. Als reactie op de verontwaardiging beloofde WD toekomstige wijzigingen aan de gepubliceerde specificaties te matchen met de introductie van een nieuw modelnummer.

Afhankelijk van de capaciteit zijn de prijzen van de WD Blue SN570 gelijk aan of iets lager dan die van de SN550. Ook de garantievoorwaarden en de opgegeven levensduur zijn niet veranderd. De Blue SN570 SSD's worden geleverd met een eigen editie van Acronis True Image-software en een code voor een maandelijks abonnement op Adobe's Creative Cloud, inclusief Photoshop en Premiere Pro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01