072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

WD en Kioxia verliezen exabytes aan flashgeheugen door 'chemische vervuiling'

datum: 10-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Western Digital en Kioxia zijn exabytes aan flashgeheugen kwijtgeraakt door chemische vervuiling in twee Japanse fabrieken. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Western Digital claimt door de vervuiling minimaal 6,5 exabyte minder flashgeheugen te hebben.

Western Digital zegt dat de productie in de fabrieken in Yokkaichi en Kitakami is verstoord door vervuiling. Op basis van de 'huidige beoordeling' van het bedrijf kan Western Digital minimaal 6,5 exabyte minder flashgeheugen leveren. Het bedrijf werkt samen met Kioxia om de productie in de fabrieken zo snel mogelijk te herstellen. De twee bedrijven hebben een joint venture voor de productie in de fabrieken.

Kioxia vermoedt dat de verontreiniging afkomstig is van een onzuiver onderdeel in het 3D-nand-productieproces. Dit bedrijf geeft niet aan hoeveel exabytes aan flashgeheugen het verwacht te verzenden. Wells Fargo-analist Aaron Rakers zegt dat Western Digital verantwoordelijk is voor ongeveer 40 procent van wat er in de fabrieken wordt geproduceerd, terwijl Kioxia verantwoordelijk is voor de rest. Rakers denkt daarom dat de totale impact van de vervuiling ongeveer 16EB kan zijn. De vraag naar geheugen zou in het voorgaande kwartaal rond de 160EB zijn geweest. De analist denkt dan ook dat de prijzen van nand-geheugen zullen stijgen.

Volgens marktonderzoeker TrendForce wordt het 3D Nand-geheugen van de twee bedrijven vooral gebruikt in SSD's en eMMC-geheugen. De marktonderzoeker had eerst voorspeld dat er in 2022 een overschot aan nand-geheugen zou zijn, waardoor dit geheugen in prijs zou dalen. Door de problemen van Western Digital en Kioxia verwacht deze organisatie ook dat de prijzen in het tweede kwartaal van dit jaar zullen stijgen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01