072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Webhost GoDaddy meldt diefstal van klantgegevens en beheerderswachtwoorden

datum: 22-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De Amerikaanse domeinregistreerder en webhost GoDaddy heeft een datalek gemeld nadat een 'ongeautoriseerde derde partij' toegang had gekregen tot zijn Managed Wordpress-hostingomgeving. Er werden e-mailadressen, klantnummers, beheerderswachtwoorden en SSL-privésleutels gestolen.

Volgens GoDaddy gaat het om gegevens van in het ergste geval 1,2 miljoen gebruikers. GoDaddy vernam op 17 november dat een "ongeautoriseerde derde partij" toegang had tot de beheerde WordPress-hostingomgeving van het bedrijf. Het bedrijf verwacht dat deze persoon sinds 6 september binnen zat en als doel had om toegang te krijgen tot klantgegevens.

Volgens GoDaddy gaat het om de e-mailadressen en klantaantallen van 1,2 miljoen actieve en inactieve Managed Wordpress-klanten. Ook zijn de originele WordPress-beheerderswachtwoorden die GoDaddy aan klanten heeft verstrekt gelekt. Bij actieve gebruikers zijn hun sFTP- en databasegebruikersnamen en -wachtwoorden gelekt en zijn ook enkele SSL-privésleutels van de gebruikers gelekt. GoDaddy reset alle gestolen wachtwoorden, als ze nog in gebruik waren. Klanten van wie de SSL-sleutel is gestolen, krijgen een nieuw certificaat, maar daar werkt GoDaddy nog aan.

Het is nog niet bekend wie er achter de hack zit en GoDaddy doet nog onderzoek. GoDaddy geeft nog geen details over onder meer waarom de wachtwoorden zichtbaar waren in de hostingomgeving en of ze versleuteld waren. In 2020 waarschuwde GoDaddy 28.000 klanten voor een datalek dat zou kunnen leiden tot dataplundering.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01