072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Western Digital belooft nieuwe modelnummers voor interne SSD-revisies

datum: 27-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Western Digital belooft vanaf nu nieuwe modelnummers te introduceren als het bedrijf een interne SSD aanpast en die wijziging gevolgen heeft voor de specificaties van een product. WD doet dit nadat bleek dat de Blue SN550 werd geproduceerd met een langzamer nand-geheugen.

In een e-mail geeft WD toe dat het het nand-geheugen van de WD Blue SN550-NVMe SSD heeft vervangen en de firmware heeft bijgewerkt. Het bedrijf zegt de datasheet van de SSD te hebben aangepast om de overige specificaties aan te geven, maar gaf er weinig publiciteit over. WD belooft hier in de toekomst transparanter over te zijn als het gaat om interne SSD's.

De Chinese site EXPreview schreef als eerste over het gewijzigde nand-geheugen van de Blue SN550. Volgens EXPreview hadden eerdere Blue SN550 SSD's een schrijfsnelheid van 849 MB/s wanneer de slc-cache vol is. De nieuwe SN550-modellen zouden echter pas een schrijfsnelheid hebben van 390 MB/s nadat de slc-cache vol was, wat dicht bij de groene SN350 zou zijn wanneer de slc-cache vol is.

Het is niet duidelijk wanneer WD de aangepaste SN550 in productie nam. EXPreviews-kopie werd geproduceerd op 28 juli. De site merkt ook op dat niet alle gebruikers de lagere schrijfsnelheden zullen opmerken. Het slc-geheugen van de NVMe SSD raakt pas vol als er bestanden groter dan 12GB worden weggeschreven.

WD is niet de eerste fabrikant die stilletjes de hardware van een SSD aanpast. Zo werd eerder deze maand bekend dat Crucial voor de P2 SSD lijkt over te stappen van tlc-nand naar langzamere qlc-nand.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01